Szerintetek a kutyámnak valami baja lehet?
Pár napja észrevettem hogy a kutyám nagyon levert. Emelett a lábát és a füle tövét vakarja néha. Sokszor változtatja a fekhelyét. Amikor fekszik az orra száraz és egy kicsit meleg és valami folyik ki az orrából kis mennyíségben. DE! Este 4-5 óra után sokkal boldogabb és többet mozog. Az orra hideg és nedves. Eszik és iszik.
Szerintetek van valami baja vagy csak ez a nyári hőség megviseli?
Próbáld ki, kedveli -e, ha felöntöd hideg vízzel a helyeket, ahol fekszik. Nálunk régen a bernik imádtak a hűtött betonon feküdni az árnyékban.
Gyakori vízcsere friss, hűvösre, természetesen árnyékban elhelyezve. Akár több tálban is rakhatsz ki a számára, fontos, hogy minél többet igyon.
Be is nedvesítheted a kutyát, főként a hőleadó testrészeit -fülek, tappancsok, pofija. (Alkalomadtán fürdetés vagy vízpart felkeresése.)
Lehet venni hűtőmatracot pár ezer forintért, ezt beteheted a házába.
Ha játékos, vagy különösen imád pancsolni, tölts fel vízzel egy kiskádat, műanyag gyerekhomokozót, dézsát, akármit, hátha belemenne lubickolni.
Némelyik kutya szereti továbbá üldözni a slagból engedett vizet, ugrálnak a permet alatt, harapják azt, bolondoznak vele. Ezt is kipróbálhatod, bejön -e neki.
Jeges, fagyasztott vagy félig kiolvasztott csemege kínálása - hús, zöldségfélék, natúr joghurt stb. mélyhűtve.
A legegyszerűbb pedig végső soron, ha beviszed a lakásba, ott aztán el tudna nyúlni a kövön...szerintem ő erre a megoldásra szavazna. :)
Köszi mindenkinek a tippeket/tanácsokat! :)
Ki fogok próbálni pár módszert!
Akkor szerintetek is csak melege van és nincs semmi komolyabb próblémája? :)
Akkor jól van! :)
És azt miert csinalja hogy egy kicsit gyakrabban nyalja a péniszét?
Még észre vettem valamit
A még este elött délután délben kevés mozgással liheg. Látom a hasán hogy intenziven aztán elmúlik pár perc múlva.
Oldalt fekszik és levert. Kicsit gyorsan veszi a levegőt. (Van rajta egy kicsi súlyfelesleg)
Ez még mindig a meleg miatt van?
Egyre jobban kezdek attól félni hogy tüdő ödéma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!