Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kezeljem, ha túl játékos...

Hogy kezeljem, ha túl játékos a kutyám?

Figyelt kérdés

Örülök, hogy az összes kutyával játszani szeretne, és ez általában sikerül is (ha a másik gazdi megengedi).

Na de, a kutyám, ha meglát egy kutyát lehasal, szó szerint lefekszik. 99% mosolygós gazdi tekintet fogad ilyenkor, és oda engedi a saját kutyáját, aztán ugrálnak egy darabig.

De vannak olyan helyzetek, amikor ez kényelmetlen, pl most a forróságban. Mikor napközben gyors sétára leviszem, akkor is képes lefeküdni a földre a tűz forró betonra. Ilyenkor picit se lát se hall, mert nem áll fel. Ezenkívül, első szóra jön megáll stb. Csak ilyenkor ott marad a földön füvön mikor hol.

Ezt hogy kezeljem? Nem tudom felállítani csak kézzel.

Hogy gyakoroljuk, hogy ilyenkor is figyeljen rám?

Tényleg csak ez az egy eset van, amikor nem csinálja, amit kérek tőle.

2018. júl. 31. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Rászólsz egy tiltással. Vagy odahívod magadhoz. Vagy határozottan elindulsz az ellenkező irányba. Vagy kizökkented a pórázzal.
2018. júl. 31. 14:48
 2/3 anonim válasza:
Erősnek hangzik de fog meg és húzd a porazzal. Egyszer csináltam és azóta 70%ba jön ha szólok. Tényleg kicsit túlzás tudom de engem is zavart amikor hívtam és nem jött. A másik amit ki lehet próbálni (ha követ téged póráz nélkül és figyeli hogy hol vagy) hagyd ott. Amikor a kutyusom makacs és nagyon bele merült a legeleszesbe akkor megfogom elengedem a pórázt és elindulok. Ilyenkor Altalaba kétségbe esetten fut oda hozzam
2018. júl. 31. 23:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem erős ez. Az a rossz, ha a gazda teljesen bizonytalan és következetlen. Mint a kérdező, szól a kutyának, de ráhagyja, hogy ha nem hallgat rá, ignorálja őt. Nincs következmény. Lényegében a kérdező tanítja meg azt a kutyájának, hogy ebben a helyzetben ne figyeljen rá, ne hallgasson rá. És ez más helyzetekben is egyre gyakrabban elő fog jönni.
2018. aug. 1. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!