Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pufinak találom a kutyámat....

Pufinak találom a kutyámat. Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

Nem dagadt, csak felszedett egy keveset. Betudtam annak, hogy nyár van, és szívesebben hűsöl a fűben vagy a házban, mint futkározik. Ezzel nem is lenne gond, de ő egy igazi haspók. Él hal a reggeliért, és a vacsoráért. Elkezdtem kevesebbet adni neki, már látom rajta, hogy szép lassan visszatér a normál súlya. Nem sokkal adok neki kevesebbet, csak egy fél-fél marékkal, de már így is látványos a változás. Az a baj, hogy ő éhesnek érzi magát, és kisebb jelenetet rendez, hogy hol az adag. "Tudomást sem veszek róla" , akkor abbahagyja, de bociszemekkel néz utána minket minden hiszti nélkül. Este mikor már jobb az idő játszom vele, kergetőzünk, labdázunk, nagyot sétálunk.

Normális minőségű tápot eszik.

Hogy kezeljem ezt a helyzetet normálisan?

2018. jún. 30. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Az egészségesen etetett kutya szinte mindig kapható némi falatokra.

Viszont te, a gazdája tudod, mennyi az, amitől megfelelően néz ki. A "bociszemeknek" ellen kell állni.

2018. jún. 30. 10:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Megpróbálhattok áttérni a napi 1 etetésre, a kutya is jobban érzi magát ha 1x kap de akkor legalább tele a hasa, mintha állandóan éhes.
2018. jún. 30. 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy leírod, jól kezeled.

Esténként menjetek nagyokat sétálni, a mozgás is jót tesz.

2018. jún. 30. 11:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Felnőtt egészséges kutyának bőven elég napi egy étkezés. Persze hogy kuncsorogni fog a kajáért,melyik kutya nem??

Állandóan ennének.

De te vagy a gazdája,hogy korlátozd a kaja mennyiséget.

Úgy bírom mikor ha kutya kövér ráfogják jajj ivartalan meg jajj szeret enni.

Nekem és sok más ismerősnek ivartalan a kutyája mégsincs el hízva azért mert tudni kell mennyi kaját kaphat.

Nekem is picit visszább kellett fognom a kaja adagját,mert a szokásostól hízásnak indult, de ahogy lejjebb vettem minden vissza tért a normálba. Csupán figyelni kell a kutyát. Nem sajnálni,hogy éhes.

Kövérséggel nagyobb kárt okozol,mint azzal,hogy nem kap jutalom falatot,nem fog bele halni. Viszont a kövérségbe bele lehet!!

Enyémek is szoktak jutalom falatot kapni, napi 1-2 alkalommal,de éppen csak pár falatot. Ha több a nasi akkor fele annyi tápot kap mindkettő este,ennyi.

2018. jún. 30. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!