Hogy oldjam meg? "hangos játékos" a kutyám.
Kertes házba lakunk, és ilyenkor nyáron bent van a házba leginkább. Kimegy elvégzi a dolgát, és jön is be a hűvösbe.
Este mikor már lemegy a nap akkor szoktunk vele játszani. Elvisszük sétálni (hétköznap csak a környékre, hétvégén messzebbre dombokra, fürdeni stb). 1 órát sétálunk kint, de utána még igényelne kb fél óra intenzív labdázást otthon. Nem is lenne ezzel gond, csak ugat mindig, amikor eldobom a játékot. Még nem szóltak a szomszédok, de nem szeretnék senkivel sem rosszba lenni, főleg azt nem szeretném, hogy megmérgezzék. Általában a labdázás a kertben nem szokott 3 percnél tovább tartani, mert ugat. Bevonulunk a házba, és ott az előszobába tudunk játszani. Télen tavasszal ősszel nincs ezzel gond, mert akkor kint tud lenni, és nappal nem zavar senkit, ha ugat. Csak a nyár, ami elég durva.
Hogy lenne a legjobb megoldani ezt?
Ez rendkívül hasznos válasz volt első...
"1 órát sétálunk kint, de utána még igényelne kb fél óra intenzív labdázást otthon". Ebből lehet sejteni hogy a séta után játszanak.
Értő olvasás?
Az OTTHONI labdázást kell megejteni még a séta végén, kint , udvaron kívül.
No de nem írtad, miket próbáltál eddig. Én pl simán tiltom a szintén labdamániás kutyámnak, hogy feleslsegesen ugasson. Régebben az egész esti labdázást végigpofázta, és bár eltartott egy ideig, de türelmesen fegyelmezgettem, elvettem a labdát, ha nem hallgatott rám. Most már csak a kezdetén ugat egy párat nagy izgalmában, ennyi nekem meg teljesen rendben van.
Szerintem nem helyes, hogy ugat, erre beviszitek játszani, azt kellene vele megértetni, hogy akkor van játék, ha az elvárásoknak megfelelően viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!