Mitől korpásodik fürdés után 1-2 napig a kutyus szőre?
Nem fázik meg, az biztos.
Lehet, hogy nem jó neki a Bobi rövidszőrű kutyasampon?
Próbáljam meg a gyerek samponjával...?
15:48-as!
Teljesen igazad van!
Egy baromság!!!
Mondjuk szerintem a világ legmázlisabb kutyusainak egyike a miénk, iszonyat környezetből, iszonyat emberek közül...menekítettük ki kb. fél évesen.
Csak tudod, marhára rosszul esik, és felháborít, hogy gondatlannak és hogy mondjam..."kutyánspórolósnak" titulálnak, amikor fogalmuk sincs semmiről...csak a sampon alapján...meg emiatt, mert kérdezel, már rögtön nem is értesz a kutyákhoz...!
A mi kis tündérünknek minden szempontból aranyélete van azt hiszem, és nem első sorban a "kapott" termékektől csak...bár mindig a minőséget vesszük neki, ugyanis nem akarjuk a műtét miatt talán kicsit még mindig felborult rendszereit terhelni.

Elég agresszív a stílusod, mondhatom...
A kutyát elég évente kétszef fürdetni, még gyerek mellett is. Mondom ezt, mint menhelyi kutya gazdája és kisgyerekes anyuka. Ha besározódik, akkor TISZTA VÍZZEL kell lezuhanyoztatni. Évente kétszer kell samponnal mosni, illetve ha kiállításra viszed, akkor előtte, de nyilván nem viszed kiállításra, különben tudnád, hogyan, mivel és hányszor fürdesd.
Én is Bobival fürdetem a kutyám szőrét évente kétszer, hogy ne tegyem tönkre a bőrét, a szőrét. Ha sáros lesz, akkor csak tiszta, langyos vízzel mosom le. És nem büdös, nem koszos, nem korpásodik.
elképesztő, hova jutott a "fórumozás", hogy név nélkül hogy leszólnak, ha kérdezel, vagy bármi...hogy hülyének néznek, szemétkednek...
elnézést, tisztelet a kivételnek.
engem nagyon bánt, hogy idegen ember kapásból rosszat feltételez

Ne foglalkozz velük. Én leírtam, mit gondolok, szerintem nálad is inkább ez a baj. (Az öblítést, a második oldalon.) Az én kutyám is korpásodott és kiderült, hogy azért, mert nem sikerült rendesen kiöblítenem a sampont a szőréből. Pedig félévente fürdetem.
Az ilyenekkel meg ne foglalkozz, nem éri meg magad idegesíteni rajtuk. Úgyse tudják a neved, nem látják az arcod, ha ők ettől boldogok, hát hajrá! Te tudod, hogy nem sajnálsz a kutyádtól semmit, mások meg pukkadjanak meg, főjenek a levükben. Ennyi.
Remélem, nincs semmi gond a kutyussal és csak ennyi, amire gyanakszom. Ha legközelebb fürdeted, próbáld meg legalább háromszor alaposan átöblíteni. Ha úgy is korpásodik, akkor sampont kell váltani.

Kedves Kérdező!Itt elég sok sajnos a nagyarcú buta ember (akik itt élik ki magukat mert máshol nem tudják) Szóljon az a témához aki érdemleges választ tud adni nem csak szapul!!Attól mert valaki nem milliomos még lehet felelősségteljes gazdi!Amit eddig leírtál azokból egyértelműen lejön hogy az vagy!Ne aggódj!Nem lesz baja a kicsinek!Annyi hogy ne próbáld gyerek samponnal:)és öblítsd le alaposan!
A mi állatorvosunk a Trixie nevű sampont ajánlotta ami :nem drága és valóban jó,nincs viszketés meg korpa!Igaz a miénk kiskutya sampon de bátran ajánlom!1000 Ft !
A Bobi se rossz,de valószínű a te kutyusod nem bírja azt és a sok fürcsit!Egyik válaszoló ajánlotta a vizes törlővel töröld át ha koszos...Igaza van!Az is megfelel!
További Szép Napot!
Köszi kedves válaszolók, jól esik látni, hogy vannak kedves és segítőkész emberkék :)
Megpróbálom, amit javasoltok, és úgyis nemsoká megyünk oltásokra a dokinénihez, megkérdezem, melyik sampont javasolja, ő nagyon kis gondos, náluk műtötték.
Puszillak Titeket, majd írok, hogy állunk :)
Mégegyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!