Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Izületi gyulladásra milyen...

Izületi gyulladásra milyen emberi gyógyszert lehet adni?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudjuk állatorvoshoz vinni. Pár napja vettem észre hogy a kutyám sántít. A lába be van dagadva kicsit. Adtunk neki algopyrint amitől kevésbé sántított. Mitől enyhülne a gyulladás? Úgy tudom az algopyrin enyhíti.kb 40 Kg-os.
2018. júl. 26. 22:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, ha neked lesz bajod, téged sem visznek majd orvoshoz a szüleid! :)
2018. júl. 27. 11:00
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Hogy diagnosztizál egy 1 éves kutyánál telefonon keresztül ízületi gyulladást??? Honnan tudja, hogy bakteriális? Mert az antibiotikum csak a bakteriális gyulladásokra jó.

Algopyrinnel kapcsolatban még egy info, amit eddig nem olvastam, de jó, ha tudod: vérzékenységet is okozhat.

Én elvinném rendelőbe az állatorvoshoz, telefonon ilyesmit nem diagnosztizálunk. Emberi szer, ami segítHET, de nem árthat ilyen esetben, mert nem úgy hat, mint a gyulladásgátlók, az pl. a Traumeel tabletta. Nekem 16 kg-os kutyára kellett napi 4x1-et adnom, szerintem nektek 4x2 kellene. Mindenképpen kajától függetlenül, attól legalább fél óra távolságban kapja. Lehet vízben feloldani és megitatni vagy a szájába fecskendezni is, de ne fémtálban illetve ne fémkanállal keverjétek. Homeopátiás szer, amiben sokan nem hisznek (és baromira le leszek pontozva :D), de viszont nálam két teljesen különböző kutyánál, két teljesen különböző problémára láthatóan segített. Hozzáteszem, hogy őket előzően állatorvos is látta, tehát nem állatorvos helyett, hanem kiegészítésként javaslom a Traumeelt én is.

2018. júl. 27. 12:26
 23/28 A kérdező kommentje:
Az orvos diagnosztizálta. Már jobban van mert járkál az udvaron is.
2018. júl. 27. 12:35
 24/28 A kérdező kommentje:
Nincs a közelünkben állatorvos, nem tudjuk elvinni pedig tényleg odaügyelünk rá ha hiszik ha nem. Ezért kérdezem hogy mikor milyen gyógyszert lehet adni neki mert patika meg aztán végképp nincs.
2018. júl. 27. 12:37
 25/28 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon sok emberi gyógyszer lehet veszélyes a kutyáknak, és az adagolást is könnyű elhibázni, még ha alapból kaphatnék is. Ezért nem jó emberi gyógyszert adni nekik, csak ha azt konkrétan hozzáértő állatorvos adja az adott bajra.
2018. júl. 27. 12:47
 26/28 anonim ***** válasza:
*kaphatnák
2018. júl. 27. 12:47
 27/28 anonim ***** válasza:
Az én kérdésem az, hogy ha ízületi gyulladása van, akkor mitől? A nyilvánvalót én is be tudom mondani a telefonba, de attól még az okát nem fogom tudni megmondani 50km távolságból...
2018. júl. 27. 13:24
 28/28 anonim ***** válasza:

Ízületi gyulladás, arra antibiotikum? Mindezt látatlanban? Na ne...

Minek tartotok kutyát?

2018. júl. 27. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!