Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszív Kaukázusi Juhászkuty...

Agresszív Kaukázusi Juhászkutya, altatáson kívül van más megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy 3-4 éves Kaukázusi Juhászkutyánk, nem ivartalanított. Elmúlt 1-2 hónapban nagyon agresszíven viselkedik, morog a gazdáira, félünk hogy valakit megharap, ezért néhány napja a ketrecébe van elzárva. Ivartalanítás segítene? Nincs szívünk elaltatni, de nem tudunk más megoldást. Odaadni ilyen agresszívan nem is tudjuk, mit tehetnénk vele? Tudtok segíteni, tanácsot adni?
2010. jún. 18. 17:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Igen, van megoldás, csak ugye azért tenni is kell és valószínű több energiádba kerül, mint az "altassuk el" megoldás. Először is tanulj meg állatot tartani, nevelni és kezelni...Ha nem megy, vegyél plüssállatot!
2010. jún. 18. 18:19
 12/20 anonim ***** válasza:

A kaukázusi bizony elég makacs, kemény kutya. Kiskorától sokat kell vele foglalkozni. Ne zárd be, mert attól még agreszívabb lesz, mert csökken a mozgástere (inkább megszűnik). Napi séta, tanítás nagyon fontos ennél a fajtánál. Mától minden nap vidd el sétálni és tanítsd! Fáraszd le. Egy kaukázusi is kezesbárányá változik, ha sokat foglalkoznak vele.

A kaukázusik sok törődést igényelnek, tehát add meg a kutyádnak. Vidd el kutyaiskolába és ott majd segítenek, de ne altasd el.

Hidd el ezeket tapasztalatból mondom. Eddigi életem során rengeteg kutyám volt köztük 3 kaukázusi. Most is van egy kaukázusi juhászom, egy bernáthegyim, két németjuhászom és egy bernipásztorom.

2010. jún. 18. 18:21
 13/20 anonim ***** válasza:

Megértem a problémádat!

Nekem is volt egy kaukim,iskolába is járt és minden nap foglalkozva volt vele és mégis 8 éves korára bekattant.

De úgy,hogy a végén hivatalosan engedéllyel kellett egy vadásszal lelövetni.

Tehát ne kockáztass,cselekedj amíg baleset nem történik!

2010. jún. 18. 20:41
 14/20 anonim ***** válasza:

...Azért kellett lelövetni,mert gyakorlatilag senkit nem engedett magához,még engem sem.

20:41 voltam

2010. jún. 18. 20:44
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Téged is le kéne lőni én engedély nélkül vállalom.
2010. jún. 18. 21:41
 16/20 anonim válasza:
Meg persze téged is nyugodtan agyon lehet lőni,én is vállalom nagyképű majom.
2010. jún. 19. 08:01
 17/20 anonim ***** válasza:
No azért álljon már meg a menet! Mi ez a alpári stílus??? Emberek vagytok ti egyáltalán?!? A kutya az kutya és ha valóban veszélyt jelent a környezetére akkor inkább altassák el fájdalom mentesen mint hogy egy embernek is baja legyen. Én is állatvédő vagyok, de egy ember azért mégis csak többet ér mint egy kutya! Akinek ezt fáj belátni az vegyen be egy algopirint!
2010. jún. 19. 10:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Altatás előtti utolsó megoldás: IVARTALANÍTÁS!
2010. jún. 19. 12:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm a hasznos és haszontalan kommenteket. Nagyon sajnálom én is az állatokat, és menhelyre nem fogadják be az agresszív kutyákat, tehát az nem megoldás és hely sincs. Jártunk vele kutyaiskolába, a mozgástere elég nagy, sajnos itt is az egyik pillanatról a másikra történő megbolondulásról van szó, sajnos a szomszédunk is így járt a kutyájával. Nagyon sajnálom azokat az embereket akik szintén így jártak a kutyájukkal. Az altatás csak legutolsó megoldásként jöhet szóba.
2010. jún. 19. 21:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Én vagyok a nagyképű majom! Keserű tapasztalataim vannak egyes gazdikkal. Sok a túl tenyésztett kutya, és az át nem gondolt tartás. Ha nem kell vagy beteg irtsuk ki a legtöbb gazdinak a megoldás. Az ilyen embereket ott lőném tarkón ahol ki találta. Elég szomorú ha menhelyen az agresszivitása miatt nem fogadják be.
2010. jún. 19. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!