Kaukázusi juhászkutya kölykök akár 10 000 forintért. Szerintetek?
Nálunk a kertszomszéd is ezt csinálja. A kutyáival csak a gond van, rengeteg kárt okoznak nekünk (még ki se fizeti), azonkívül hárman összeállva elég veszélyesek, akár emberre is. (lazán ki-beugrálnak a kerítésen)
Ne vegyél ilyen helyről, ne támogasd az ilyen embereket!
Köszi a válaszokat!
Egyébként volt olyan hirdetés is, ami oltva-férgetlenítve-chippel-törzskönyvvel hirdette (ez a 40 ezres kategória), de ez a leggyanúsabb, nem?:S Egy olyan kutya többe kerülne tenyésztőtől.
A legtöbb úgy tűnt, hogy csak a faluban néni/bácsi kutyájának kölykei születtek és el akarja adni őket (vagy haszonállatra cserélni).
De ne aggódjatok, nem fogok szaporítókat támogatni.
A kutyusokat viszont sajnálom, akik így születnek, ha nem veszi meg őket senki, mennek a menhelyre vajon?:S
22:34es vagyok
Vagy a vizesvödörbe, vagy élve eltemetni(!!!!) Bizony, a mi drága szomszédunk ilyeneket is csinált. De ha nincs rá igény, talán egyre kevesebb lesz az ilyen sajnálatos eset.
Erről sajnos hallottam már, de valahogy reménykedtem, hogy fejlődik a világ...:(
Igen, de sajnos lesz igény, mert ugyan én is inkább rákérdeztem, a legtöbben megörülnek, hogy milyen olcsó fajtatiszta kutya (már amennyire az). Én a szüleimet egy 10 ezres kutyára igen, de egy 100 ezresre már tuti nem tudom rávenni.:) Szóval nekem marad a menhely, de talán még jobb is.:) Csak tényleg egy álmom egy ilyen kutya, hátha egyszer majd összejön.:)
22:51-es köszi neked is! Majd ha odáig érek, hogy jöhet egy új kutyus, mindenképp érdeklődni fogok a gazdájánál.:) Egy barátnőmnek fajtatiszta, törzskönyvezett golden retrieverje van, és olyan 16 ezer körül vette. Ez is elbizonytalanított engem most.
Egyébként azt nem tudja valaki pontosan, hogy egy jó tenyésztőtől mennyiért lehet ilyen kutyust venni? (Már csak kíváncsiságból is :D)
Bármilyen fajtájú fajtatiszta kutya, felelős tenyésztőtől 80 ezer forintnál KEZDŐDIK! Ez alatt maximum "hibás" (standard szerint durva hibával született, harapáshiba, színhiba stb) kutyust kaphatsz. Ennyibe kerülnek a szűrések, a vizsgálatok, a kaja, az oltások, a törzskönyv.
Persze ez alatt is lehet fullextrás kutyát venni, de kölyökként ez nem valószínű, felnőttként is csak hihető indokkal, ismerőstől vennék feltűnően olcsó állatot.
Ismerősödéknek lehet hogy szintén ismerős tenyésztőtől volt törzskönyves kutyájuk, lehet, hogy nem kölyökként vették ismerőstől, de sajnos hallottunk már törzskönyvhamisításról is.
Óvatosan kell választani az biztos. De ha ilyen 40 ezres kategóriába gondolkodsz, mindenképp menhelyről hozz, a maradék pénzből meg tudsz neki felszerelést+kaját venni, ráadásul a befogadott kutyák a leghálásabbak! :)
Az meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!