Mostmár több mint 1 hete van nálam a kutyus. Az elején szinte csak kint végezte a dolgát, mivel úgy került hozzám, de az elején sokat sírt, ezért nem tudtam megkülönböztetni hogy azért mert kell pisilnie vagy csak hiszti, ezért nem foglalkoztam vele. Mostmár ha kell neki, fogja magát és bepisil, bekakil.. Sokszor kiviszem, mert kb 7napbol 4-5öt itthon vagyok vele végig, de még így is gyakran előfordul. Anyukám már nagyon kivan akadva, ezért azt mondta hogy próbáljam meg alomra szoktatni, vagy homokba, mert szeptembertol 6tól dêlután 4ig nem leszek itthon, és akkor egyértelmű hogy össze vissza fog pisilni, kakilni. Sokat olvastam már erről, tudom hogy kb mindenki azzal jön majd hogy ki kell vinni, de lesz olyan amikor erre nem lesz lehetőség!! És ên akkorra szeretnêm ezt..
2018. júl. 17. 14:59
1/9 anonim válasza:
Alomra macskát szoktatunk, nem kutyát. Drága anyukád mit gondolt, hogy majd rögtön szobatiszta lesz? Téged is pelenkázott 2 éves korodig nem? Vagy te rögtön bilire mentél születésed után?
2018. júl. 17. 15:23
2/9 anonim válasza:
Ad 1: 11 hetes kutyus nem lesz szobatiszta még.
Ad 2: Az elején jól elszúrtad, hogy nem foglalkoztál vele, magyarán elrontottad. Most aztán tessék a továbbiakban következetesen betartani a szobatisztaságra nevelés elvei szerint.
Ad 3: Anyukád nem tudja kivinni, ha ő otthon van? Ha most még alomra kezditek el szoktatni, akkor aztán tényleg keresztet vethettek a szobatisztaságra.
2018. júl. 17. 16:03
3/9 anonim válasza:
Próbáld meg alomra szoktatni. Csak aztán ne a kutyát okold, ha ruhára, takaróra, szőnyegre kezd el üríteni. Ugyanis neki ez ugyan az, mint a pelenka.
De miért nem foglalkotál vele? Miért nem vitted ki, ha jelez? Miért nem vitted, viszed most is játék, alvás, evés, ivás után ki azonnal?
2018. júl. 17. 17:01
4/9 A kérdező kommentje:
Mindig egyből kiviszem, ezzel semmi baj, de ha esetleg nincs kedve este lemenni az ágyról, vagy ha egyedül van, akkoris előfordult hogy az ágyra pisilt. Nyilván nem várjuk el tőle hogy már most szobatiszta legyen, de ha nem lesz aki kitudja vinni, akkor mindenképp bent végzi el a dolgát, ez itt a baj. Az anyukámról amúgy semmit nem mondtam, dolgozik vagy nem. De vegülis igen, itton van, fodrász és reggeltől estig (szó szerint) dolgozik, tehát nem tud rá figyelni minden percben, esetleg óránként rá tud majd nézni 2percre és ennyi
2018. júl. 17. 17:22
5/9 anonim válasza:
Hát az én kutyámnál elrontottam az elején,nem is tanulta meg a rendet,pedig évek teltek el már.Az az érzésem ez a kutya nem jó helyre került,ha anyukád nem képes kivinni majd,és a kutya benn fog dekkolni 6-tól délután 4-ig.
2018. júl. 19. 06:32
6/9 A kérdező kommentje:
Kitudja majd vinni, szerencsére még ebben a hónapban meg lesz csinálva normálisan a kerítés, ezért később már felügyelet nélkül is ki tudjuk engedni akar 20percekre is. Ne aggódj jó helyre került. De amúgy aki panelban lakik, nála is rossz helyen van a kutya? Mert dolgoznak az emberek?
2018. júl. 19. 23:25
7/9 anonim válasza:
Nem, aki panelban lakik, az napi 6-8-szor leviszi a kutyát. Te meg leszarod. De ha elõre tudtad, hogy se te, se anyukád nem lesz hajlandó foglalkozni vele, akkor minek kellett kutya.
2018. aug. 1. 17:15
8/9 A kérdező kommentje:
Mit gondolsz en nem viszem ki vagy mi? :D mivel udvar van, elèg sokat kint van:) van vele foglalkozva. Nem csak èn foglalkozok vele, anyukám is. Igen, amikor suli lesz, lehet hogy kevesebbet lesz kint, de nem véletlenül nyáron vettük, hogy legyen ideje megszokni, és legyen időm tanítani. Megköszönnèm ha normális válaszokat írnátok, mert segítsèget szerettem volna kérni
2018. aug. 2. 22:18
9/9 anonim válasza:
"Mit gondolsz en nem viszem ki vagy mi? :D"
A kérdésedre válaszoltam.
És éppen ez a baj. Hogy kutyát vettél, mikor a kutyatartás ALAPJAINAK sem vagy hajlandó utánanézni. A kérdésben pedig azt írtad, hogy 6-tól 4-ig elvagy, anyád meg rá se bagózik a kutyára, tehát egyedül van hagyva egész nap! Én normális választ adtam, segítettem. Nem való neked kutya. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!