Hogyan lehet megoldani az éjjeli pisilést?
"de nyilván az időbe telik, mire megtanulja, illetve mire magától jelzi, "
Meg kell tanítani hogy jelezze, magától nem fogja megtenni.
Alapvetően annak a híve vagyok amit leírtál, vagyis átlag 2 óránként kivinni, és éjjel is legalább egyszer vagy kétszer. Ez az időszak egyébként nem tart sokáig, olyan 2-3 hét után az éjszakát már nagyjából átalussza, vagy legalábbis olyan 6 órát, ami már kibírható a gazdi pihenése szempontjából is.
Ez az ideális eset egy tavaszi-nyári kiskutyánál. Egy 8hetes csivavát november közepén viszont nem vinnék ki a fagyközeli hőmérsékletbe. Mire felöltözteted meg te is felöltözöl, úgyis bepisil. Ha anélkül mentek ki, megfáztok. Annyit csinálnék inkább, hogy a lépcsőházba az ajtón kívülre, vagy ha lépcsőház nincs akkor a bejárati ajtó elé belülre tennék pelenkát. Tehát a hidegbe nem vinném ki, csak jelezném, hogy ez az út. Ennyi még nem fogja megzavarni szerintem, ha amúgy napközben jól szoktatod.
Ezt a pelenka mizériát sosem értettem. Én 2 kutyámnál is ezt használtam (ekkor még nem is hallottam róla, hogy sokan nem ajánlják), és mind a kettő 4-5 napon belül teljesen kiszokott/szobatiszta lett. Pedig az egyik angol bulldog volt, szegénykém elég bamaba volt :D
Jó mondjuk nálunk más opció szóba sem jöhetett volna, volt márt parvóban elpusztult kiskutya a családban.
Köszönöm mindenkinek a választ.
4-es ebben viszont igazad van, hogy felöltöztetni/felöltözni is időigényes, és addig simán bepisilhet, viszont hidegben semmiképp nem vinném ki ruha nélkül, szóval mégis elgondolkodtató akkor a pelenka kérdés.
5-ös, leírnád, hogy te pontosan hogyan csináltad, hogy pelusról kiszoktattad? Illetve érdekelne az elejétől fogva, hogy te hogyan szoktattad pelenkára, majd ki.
6-os, igen, erre én is gondoltam, hogy nem hagynám kint éjjelre a vizet.
5ös vagyok. Mi úgy szoktattuk rá, hogy amikor pisilt akkor felkaptuk és rátettük a pelenkára majd megdicsértük és kapott jutalomfalatot. Így kb1-2 nap volt mire már csak a pelust használták. Amikor pedig már mehetett utcára, akkor felvettük a pelust napközben, éjszaka még kint volt kb 2 hétig de a végén már nem is használta. Viszont az igaz, hogy az első 2 nap nem volt egyszerű, első este fél12-ig kint ültem vele a kertben mire elvégezte a dolgát. Ez után sok dicseret és jutalomfalat. Másnap reggel már "csak" 3 órát voltam vele a parkban, délután szintén kb ennyit voltunk a kertben. Harmadik-negyedik nap volt, hogy már nem volt benti baleset sem, és utana már magától jelzett ha ki akart menni.
Ez a labradoromnál volt így, az angol bulldogomnak konkrétan a pelus felvétele után eszébe sem jutott, hogy ne kint vegezze el a dolgát.
Én elismerem, hogy ez így macerás de nekem megért ennyit, nem szerettem volna semmi fertőző betegségnek kitenni a kutyáimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!