Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak ha a 8 (! )...

Mit csináljak ha a 8 (! ) hónapos (lány) csivava kutyusom nem pisil/kakil kint?

Figyelt kérdés

4 hónapja hordom le sétálni,ha jó idő van háromnegyed-1 órákra de az orvos mondta,hogy picuri szóval amúgy télen ne legyen lent sokat. Vittem le neki saját szagmintát,evés után,játék után, felkaptam és vittem miután láttam,hogy fent akarna pisilni.

Mikor felértünk és pisilt vittem vissza kis szidás után hátha,de SEMMI és nagyon kétségbe vagyok esve..

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. febr. 1. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Ugye bent nincs pelenkára szoktatva?
2018. febr. 1. 21:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs!
2018. febr. 1. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazábol kicsit értelmetlen nekem amit írsz. Mit vittél le meg hogy van fent meg mi van? :D Amugy sose kapjon azért szidást, mert bent pisilt. Ugysem érti, csak összezavarod. És addig sétáljon, amig nem pisil kint. Kapjon ruhát, meg cipot, meg mittudomén miket szoktak ezekre a minikre adni, de megfázni biztos nem fog, meg egyébként is 8 honapos már, alakulnia kéne a szobatisztaságnak.
2018. febr. 1. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nekem mondjuk nagytestű kutyám van,és kertesben vagyok, de én úgy csináltam, hogy mikor bent pisilt és közben rajta kaptam megszidtam, ha kint akkor nagyon megdicsértem.
2018. febr. 2. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

A 8 (!!!) hónapos kutya miért csak 4 hónapja van sétáltatva? Eddig hogy intézte a dolgát? És mit ért azon a doki, hogy picuri? Max kis méretű, de már jócskán kamasz. Azért még vannak +5-8 fokok, abban nem fog megfagyni, de ha aggódsz, adj rá egy kötött pulcsit vagy bármilyen kutyaruhát.

Szóval... 2-3 óránként vidd le sétálni, legyen lehetősége, ha kell neki... főleg ivás, alvás és nagy hancúr/játék után. Ha nem pisil, akkor sincs semmi, majd 2-3 óra múlva hátha... ilyenkor elég 15-20 percre levinni. De ha már 6 órája nem pisilt, akkor már lehet sejteni, hogy hamarosan lesz valami... Ha sikerült kint, akkor örömóda, boldogság, nagy dicséret, sőt, akár a kedvenc jutalomfalatából is kaphat.

Ha meg bepisil, akkor csöndben takarítasz. Utólag már fölösleges leszidni. De ha rajtakapod, vagy látod hogy keresi a helyet (nagyon szimatol, izgatott, liheg, sündörög), akkor mérgesen dörrenj rá, hogy NEM!, ez ki fogja zökkenteni. Utána gyorsan vidd le. De ha már bepisilt, akkor fölösleges levinned és várnod, hogy pisiljen, mert már kiengedte a fáradt olajat...

2018. febr. 2. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!