Kutyások! Mit gondoltok arról, hogy már közületek is egyre többen sürgetik az állattartás szigorúbb szabályozását?
Ebben az a nehéz ,hogy ilyenkor nem a probléma gyökerét orvosolják,hanem tesznek valami olyan intézkedést,ami pár hü lye miatt megszivatja a normális kutyásokat és pont azok nem tartják be, akik miatt lett.
Pl. Olyan területen,ahol megengedték bevezetik,hogy büntetik,ha póráz nélkül sétáltatsz. A kutyának márpedig szüksége van a szabadon szaladgálásra. ( Ehhez futtató túl kevés van és amúgy is nagyon kicsik) A normális emberek,akiknek normális kutyájuk van betartják, mert normálisak és szabálykövetőek. De pont a lükék, azok akiknek a kutyájuk is az ők meg nem fogbak törődni vele. És ezeket az embereket nem fogják megbüntetni, ugyanúgy ahogy bkv-n is csak azt büntetik, aki nem elég hangos. Aki nagydarab vagy látszik hogy balhés,jelenetet rendez azt nemigen piszkálják.
Ez csak egy látszatmegoldás a problémát nem szűnteti meg.
Amit én kutyásként szeretném ha szabályoznának:
-a kutyatartást kössék "kutyás jogsihoz"(van már ilyen ország). Ez egy olyan tanfolyam,ahol a normalis kutyatartás felteteleit pl. nevelés,etikett megtanulják az emberek és van egy kis vizsga belőle.
-számolják fel a szaporítótelepeket, ahonnan egy csomó rossz idegrendszerű, labilis kutyus kerül aztán gazdához és ugye így mások életterében is
-grasszáljanak közteresek és irgalmatlanul büntesség meg, aki nem szedi fel a kutyaszart
-bizonyos fajták tartását extra engedélyhez kössék pl. legyen előírás a kutyás tapasztalat (vagyis első kutyának ne lehessen tartani)
-legyen razzia és igenis érjék el,hogy minden kutyába kerüljön chip, legyen beazonosítható. Ha a kutyát befogja az ebtelep/menhely es a chip miatt ugye visszakövethető, a gazdával fizetessenek büntetést (szilveszterkor országosan majd 2000 kutya szökik meg )
- chip alapján tudják nézni melyik kutya ivaros. Aki ivaros 2 évnél idősebb kutyát tart és nem bejegyzett tenyésztő, kötelezően fizessen minden évben állatvédelmi hozzájárulát
Ezekkel az intézkedesekkel hihetetlen sokat lehetne javítani a helyzeten.
„Kicsit nekem az jön le hogy azt hiszed hogy most a kutyatartók is a kutyatartás ellen vannak, pedig ez nem igaz, de nem való mindenkinek kutya.”
Nem hiszem azt, hogy a kutyatartók is a kutyatartás ellen vannak. Épphogy mélységesen felháborít, hogy a cikkben csak kutyák ellen elkövetett kutyatámadásokról van szó, az említésre sem kerül, hogy a felelőtlen állattartás emberéletekbe is kerülhetett volna, amely azért kicsit többet ér a kutyákénál, valljuk be őszintén. Nekem is jogom van úgy sétálni az utcán, hogy nem jöjjön egyetlen póráz nélkül sétáltatott kutya sem a közelembe.
Ezekre a problémákra is megoldást jelentene, ha az általam kitalálthoz hasonló, „nem kutyások védelméről szóló törvény” kerülne bevezetésre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Akármennyire meg fog lepni, mi kutyások is utáljuk az olyan kutyásokat, akik idegbeteg, neveletlen ebeikkel róják a várost póráz nélkül, és meg a kutyagumit se szedik fel. Baj van velük, igen.
De ez nem azok ellen szól, akiknek annyi a bűne, hogy leveszik a pórázt az ebről, hogy ki tudja mozogni magát, ezáltal ne legyen egy idegbeteg görcs. A pórázmentesség nem jelenti a fegyelem hiányát, vagy ahol igen, ott igenis baj van.
Póráz nélkül tilos közterületen kutyát vinni kivéve a futtatót. Ennyi a történet,ezt kellene betartatni kőkemény pénzbüntetésekkel és ha az nem használ ,a kutya elkobzásával. Senkit nem érdekel az a szöveg hogy az én kutyám az jólnevelt stb,mert az összes kutyatámadás gazdája is minden alkalommal ezzel jön,hogy a drága kutyája ilyet még soha nem csinált nem is érti hogy lehet stb de úgy kell lerugdalni legázspayzni a másik eb torkáról vagy megy neki a kisgyereknek ,embereknek mint az őrült,a gazda meg 100 méterről vinnyog ,hogy nemharaaap ...
Nem mentesít a kresz alól az ha én azt mondom, hogy baromi jól vezetek ,meg hobbi rallyversenyző vagyok ,senkit nem érdekel,be kell tartatni a szabályokat és nem lesznek balesetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!