Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások! Mit gondoltok...

Kutyások! Mit gondoltok arról, hogy már közületek is egyre többen sürgetik az állattartás szigorúbb szabályozását?

Figyelt kérdés
[link]
2018. júl. 12. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon helyes. Ideje volt már, hogy a felelőtlenség elnyerje büntetését. Így talán nem néznek minden kutyásra ferde szemmel.
2018. júl. 12. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az a nehéz ,hogy ilyenkor nem a probléma gyökerét orvosolják,hanem tesznek valami olyan intézkedést,ami pár hü lye miatt megszivatja a normális kutyásokat és pont azok nem tartják be, akik miatt lett.

Pl. Olyan területen,ahol megengedték bevezetik,hogy büntetik,ha póráz nélkül sétáltatsz. A kutyának márpedig szüksége van a szabadon szaladgálásra. ( Ehhez futtató túl kevés van és amúgy is nagyon kicsik) A normális emberek,akiknek normális kutyájuk van betartják, mert normálisak és szabálykövetőek. De pont a lükék, azok akiknek a kutyájuk is az ők meg nem fogbak törődni vele. És ezeket az embereket nem fogják megbüntetni, ugyanúgy ahogy bkv-n is csak azt büntetik, aki nem elég hangos. Aki nagydarab vagy látszik hogy balhés,jelenetet rendez azt nemigen piszkálják.

Ez csak egy látszatmegoldás a problémát nem szűnteti meg.

Amit én kutyásként szeretném ha szabályoznának:

-a kutyatartást kössék "kutyás jogsihoz"(van már ilyen ország). Ez egy olyan tanfolyam,ahol a normalis kutyatartás felteteleit pl. nevelés,etikett megtanulják az emberek és van egy kis vizsga belőle.

-számolják fel a szaporítótelepeket, ahonnan egy csomó rossz idegrendszerű, labilis kutyus kerül aztán gazdához és ugye így mások életterében is

-grasszáljanak közteresek és irgalmatlanul büntesség meg, aki nem szedi fel a kutyaszart

-bizonyos fajták tartását extra engedélyhez kössék pl. legyen előírás a kutyás tapasztalat (vagyis első kutyának ne lehessen tartani)

-legyen razzia és igenis érjék el,hogy minden kutyába kerüljön chip, legyen beazonosítható. Ha a kutyát befogja az ebtelep/menhely es a chip miatt ugye visszakövethető, a gazdával fizetessenek büntetést (szilveszterkor országosan majd 2000 kutya szökik meg )

- chip alapján tudják nézni melyik kutya ivaros. Aki ivaros 2 évnél idősebb kutyát tart és nem bejegyzett tenyésztő, kötelezően fizessen minden évben állatvédelmi hozzájárulát

Ezekkel az intézkedesekkel hihetetlen sokat lehetne javítani a helyzeten.

2018. júl. 12. 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi a véleményem? Az hogy eddig is az mellett álltak ki a felelős kutyatartók, hogy szigorítsák a kutyatartás szabályait. Ezen nincs mit vitatkozni meg provokálni (ugye, már nem tudtam mikor hozod a következő provokatív kérdést kedves meleg 31es), aki szereti az állatokat és felelősen áll hozzájuk elítéli az ilyesmit. Nem kell ahhoz kutyagyűlölőnek lenni mint te, de nem is egyenlő azzal az állásponttal amit te képviselsz, hogy mindent utálsz ami kutya. Kicsit nekem az jön le hogy azt hiszed hogy most a kutyatartók is a kutyatartás ellen vannak, pedig ez nem igaz, de nem való mindenkinek kutya.
2018. júl. 12. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:

„Kicsit nekem az jön le hogy azt hiszed hogy most a kutyatartók is a kutyatartás ellen vannak, pedig ez nem igaz, de nem való mindenkinek kutya.”

Nem hiszem azt, hogy a kutyatartók is a kutyatartás ellen vannak. Épphogy mélységesen felháborít, hogy a cikkben csak kutyák ellen elkövetett kutyatámadásokról van szó, az említésre sem kerül, hogy a felelőtlen állattartás emberéletekbe is kerülhetett volna, amely azért kicsit többet ér a kutyákénál, valljuk be őszintén. Nekem is jogom van úgy sétálni az utcán, hogy nem jöjjön egyetlen póráz nélkül sétáltatott kutya sem a közelembe.

Ezekre a problémákra is megoldást jelentene, ha az általam kitalálthoz hasonló, „nem kutyások védelméről szóló törvény” kerülne bevezetésre:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..

2018. júl. 12. 21:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Akármennyire meg fog lepni, mi kutyások is utáljuk az olyan kutyásokat, akik idegbeteg, neveletlen ebeikkel róják a várost póráz nélkül, és meg a kutyagumit se szedik fel. Baj van velük, igen.

De ez nem azok ellen szól, akiknek annyi a bűne, hogy leveszik a pórázt az ebről, hogy ki tudja mozogni magát, ezáltal ne legyen egy idegbeteg görcs. A pórázmentesség nem jelenti a fegyelem hiányát, vagy ahol igen, ott igenis baj van.

2018. júl. 13. 14:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Póráz nélkül tilos közterületen kutyát vinni kivéve a futtatót. Ennyi a történet,ezt kellene betartatni kőkemény pénzbüntetésekkel és ha az nem használ ,a kutya elkobzásával. Senkit nem érdekel az a szöveg hogy az én kutyám az jólnevelt stb,mert az összes kutyatámadás gazdája is minden alkalommal ezzel jön,hogy a drága kutyája ilyet még soha nem csinált nem is érti hogy lehet stb de úgy kell lerugdalni legázspayzni a másik eb torkáról vagy megy neki a kisgyereknek ,embereknek mint az őrült,a gazda meg 100 méterről vinnyog ,hogy nemharaaap ...

Nem mentesít a kresz alól az ha én azt mondom, hogy baromi jól vezetek ,meg hobbi rallyversenyző vagyok ,senkit nem érdekel,be kell tartatni a szabályokat és nem lesznek balesetek.

2018. júl. 14. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!