Milyen kutya fajtát ajánlotok első kutyának panelba?
Az ár nem számít hajlandó vagyok pénzt áldozni egy jól tenyésztett kutyusra.
Közepes vagy kis termetű kutyát szeretnék emellett:Játékos,tanulékony,ragaszkodó,társasági kutyust szeretnék
Milyen kutyát javasoltok és miért?
Az előzővel értek egyet.
A "jól tenyésztett kutyák" sokkal több genetikai betegséggel küzdenek, mint a keverékek.
Az, hogy egy kutya játékos, vagy sem, nem lehet eldönteni előre. Nekem springerem van, de sosem volt játékos, edig ez a fajta elvileg bohókás, játékos... Ragaszkodó kutyád akkor lesz, ha szeretetet adsz neki. Egy előzőleg bántalmazott kutya "értékeli", ha végre valaki törődik vele, a menhelyi kutyák nagyon hálásak, sokkal hálásabbak, mint egy vett kutya.
Minden kutya tanulékony. Van, amelyiket kajával kell motiválni, másoknak még egyszer el kell hajítani a labdát jutalomból.
Felsoroltál "kritériumokat", hogy milyen legyen a kutya. Játékos, tanulékoy, stb
De arról nem esett szó, hogy TE mit nyújtanál a kutyádnak. Minden nap törődnél vele 2-3 órát az elkövetkezendő 10-15 évben? Minden nap sétáltatnád min 2x 30 percet?
Természetesen sokat foglalkoznék vele, nem hirtelen felindulásból akarok kutyát, csak most jutottam el odáig hogy megteremtettem az anyagiakat és most szeretnék fajtát választani
Én ezt tudnám neki nyújtani : reggel 20-30perc séta délután 1-1,5-2 óra (játék, tanulás,átmozgatás) este 1 óra séta + otthon tanulás
Az uszkárra én is gondoltam nagyon szép jo képességű kutyák, de nem tudom elképzelni magam mellett.
Sokan javasolták a Schnauzert a Pembroke Corgit, a Francia buldogot ezekről mi a véleményetek?
Jöhetnek még javaslatok,tapaszralatok:))))
Köszönom az eddigi válaszokat :DD
Érdemes lenne ellátogatni egy-két menhelyre, sintértelepre, fajtamentő egyesülethez, ahol sok-sok gazdira váró kutyus van, akiket örökbe lehet fogadni. Az ott dolgozó állatvédők tudnak Neked segíteni a legmegfelelőbb kutyus kiválasztásában.
Amit felsoroltál, hogy mit vársz el Tőle, az minden menhelyi kutyában megtalálható és amilyen életet tudnál számára biztosítani, az szintén megfelel bármilyen árva kutyusnak.
Nagyon hálásak, ragaszkodóak, kíváncsiak, különlegesek a gazdira váró kutyusok, érdemes körülnézni pár helyen:)
Francia/angol buldogot ne! Mopszot se! Illetve csak akkor, ha nem zavar, hogy szinte életképtelen. Hiába adsz érte 300 000+,ugyanúgy szuszogva vesz levegőt, horkol stb. Sokszor nem tudnak játszani más kutyákkal, mert azt hiszik, hogy morog. Úszni sem tudnak, túl nagy a testük a lábuk pedig túl rövid. Nagyon beteges fajták.
Schnauzer csak kutyaiskolával és ha keménykezű gazda lennél, egyébként jó választás lenne.
A corgit marhaterelésre használták, úgyhogy óriási a mozgásigénye, de ha le tudod mozgatni, akkor tündéri kutya.
A francia bulldogot és társait én sem javasolnám, még egy jó tenyésztőtől való kutyának is rengeteg betegsége lehet.
A snacihoz és a corgihoz szerintem nem árt némi tapasztalat, de ha határozott vagy, akkor igazából vállalható a dolog. Arra azért készülj fel, hogy egy corgi 400 ezernél kezdődik.
Ami nekem eszembe jutott a leírásod alapján, az az uszkár, bichonok, illetve a spitzek (kis és közép spitz), esetleg ha elég aktív életmódot folytatsz, akkor egy sheltie is jó ötlet lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!