Kutyatartás lakásban? Kérdéseim lent.
Egy kamasz lány vagyok, nincs testvérem és nagyon szeretnék egy társat, magyarul egy kutyát. Társasházban lakunk és tisztában vagyok vele hogy nem ez a legoptimálisabb hely neki de mivel sok lakásban tartott kutyát ismerek és amelyikkel rengeteget foglalkoznak és nagyon szeretik az mind nagyon boldog és kiegyensúlyozott, ezért úgy döntöttem elkezdek ezzel foglalkozni. Ezek a kérdéseim lennének:
1.Van-e olyan fajta (NEM öleb) amit tudtok ajánlani arra hogy a lakásban tartsam (napi 3×1 óra sétát tudnék megoldani) de rengeteg foglalkozással?
2.Ha nem ilyen "fajta-dolgokat" nézünk, tudtok-e ajánlani Budapesten vagy környékén olyan kutyamenhelyet ahonnan hálás állatokat lehetne megmenteni de mivel első kutyus lenne: nem viselkedészavarosat.
3.Melyik a jobb egy kutyának?: mindig egy lakásban van de néha 1/2/3 napra mellőznie kéne a gazdit (engem) (persze sétálni néha akkor is mennék de elvált szülők.. úgyhogy akkor nem is mindig én mennék vele sétálni) VAGY mindig velem lenne de akkor abban a bizonyos 1/2/3 napban másik lakásban (a másik szülőmnél) lenne.
Ezenkívűl tapasztalatoknak, bárminek örülnék :)
Mi is tartottunk lakásban kutyát. Amikor csivavánk volt reggel 7 fele (munka elott) levittuk setalni, wa du. 3 fele vittuk le megint amikor megjottunk. Este is levittuk olyan 7 ora fele. Ajánlatos olyan kutyat tartani akinek nincs olyan nagy mozgasigenye (tehat kistestu, nem egy golden retriever hanem egy csivava pl. esetleg mas KISTESTU) ugye a setalasi lehetosegek miatt.
2. Mindenkepp menhelyrol hoznek el kutyat,hiszen sokkal jobban megbecsulnek mindent, es szebbe teheted egy menhelyi kutya eletet.Amelyik kutyat aruljak azt ugyis majd megveszi valaki,(semmi rossz szandek, ez igy van ) en inkabb menhely párti vagyok.
3.Nálunk is volt hogy masik lakasban aludt ket harom napot. Ha hozzaszokik hogy neha mas lakasban kell lennie, akkor nincs baj. Nagyon hamar hozza tudnak szokni. Szerintem, vidd magaddal nyugodtan, megfogja szokni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :) aki jól kifejtette, vagy linket is adott annak külön köszi ;)
Nagyon sokat segítenek a válaszok.
Menj ki Káposztásmegyerre a REX Állatszigetre és jelentkezz önkéntesnek. Mindent megtanulhatsz a kutyákról, a gondozásukról, nevelésükról, jó tanácsokat kaphatsz, kutyaiskola is van és fogadhatsz örökbe.
Harmas vagyok. A masodik spanielemet nevelem epp (most 8 eves) es az evek alatt egyszer sem tapasztaltam nala makacssagot(es az elozomnel sem). A rossz hirukkel ellentetben szerintem nagyszeru kutyak, legalabbis az enyeim azok (voltak).
Az altalam emlitett kutyafajtakat azert emeltem ki, mert egyreszt mostanaban nagy divat- de nem valo mindenkinek es masreszt a gazdak elmondasai/tapasztalatai alapjan irtam, amit. Biztosan van kivetel, lehet, hogy csak az en kornyezetemben nagyon ontudatosak az adott fajtak, nem tudom. Ha valakinek mas a tapasztalata en tiszteletben tartom. :)
Utolsó, pont leírtad, hogy miért lehet bukó egy kölyök keverék örökbefogadása, mert bár cuki, nem lehet tudni milyen kutya lesz. Ez miatt visszatér a kutyák nagy része a menhelyre, vagy másik gazdához, 1-2-3 évesen, mert olyan lett a kutya, akit nem tudnak az életvitelükbe beilleszteni az örökbefogadók.
HA az örökbefogadás mellett dönt bátrki is, én azt javaslom, hogy fiatal, már kiforrt jellemmel rendelkező kutyát vegyen magához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!