Miért túlozzák el ennyire különböző fajták tartásának nehézségét?
Én pl. azért mert kijártam menhelyre önkéntesnek,amíg nem lett saját kutyus (másik)menhelyről.
És az a helyzet,hogy mikor már a csilláron is kutyák lógnak, jönnek az emberek, hogy vegyék be a kutyájukat mert hát a staff/bull typ kutyusa agresszív/megharapta a szomszéd kutyát/már a család is fél tőle ,hogy a dalmata,husky,vizsla állandóan szökik így nem kell, hogy a tacskó,foxi,beagle szanaszet ásta a kertet, hogy a nagydarab akarármilyenkutya túl sokat sza rik és így nemjó,hogy az unokák meg belelépnek,ha a kertben játszanak,hogy nesze itt a nagyszőrű kutya túl sokat vedlik ők ezt nem bírják.... És a végtelenségig lehetne sorolni. És mikor jönnek és örökbefogadnak és ezerszer át van beszélve,hogy mire lehet számítani, akkor is gyakori hogy 2 héten belül visszakerül a kutya, mert hogy ők ezt meg azt nem bírják.
Én ezt sokat láttam és ezért tisztában vagyok az átlag ember tűrőképességével,ami sajnos baromi alacsony. Csak párszor nézd végig,hogy sírnak ezek a kutyák mikor bekerülnek, nézd végig, ahogy rájönnek,hogy ők itt lettek hagyva. Az ember szíve majd megszakad értük,még ahogy írok róla is kijönnek a könnyeim. Ezért esik meg,hogy a legtöbb embert könyörögve kérek,hogy ne válasszon olyan fajtát,aminek nem tudja kielégíteni. Nemértem miért szégyen ez? Miért kell irigynek lenni arra akinek megy? Nem lesz attól senki kevesebb,hogy uszkárt tart argentín dog helyett.
#5 nem olvasnak utána vagy azt hiszik nekik úgyis menni fog.
Nekem is nagyon tetszik a husky, németjuhász, collie, corgi, shiba inu de pontosan tudom hogy ezek energikus kutyák én meg lusta vagyok legalább is nekik, meg nem is valók első kutyának szóval majd ha arra kerül a sor bemegyek a menhelyre és kihozok valami utcagyőztes kanapékrumplit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!