Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gazdikereső kutyák menhely<>gy...

Gazdikereső kutyák menhely<>gyepi. Hogyan, miért?

Figyelt kérdés

Több oldalon, látok gazdikereső kutyákat. Úgy tűnik, a gyepmesteri telepekről a fiatal, mutatós, fajtajellegű kutyák néhány nap alatt átkerülnek a "menhelyekre", ami nem egy esetben a gyepmesteri telep mellett/közelében van. Sok-sok bejegyzés szól arról, hogy helyhiány van, segítséget kérnek. Több kérdés is felmerül(het). Pl:

- Miért nem az idősebb, "nem kelendő" kutyusokat ""mentik meg" a "menhelyek".

- Ha túl sok a "menhelyen" lévő" kutya, miért nem "engednek" kicsit az örökbefogadási díjból.

- A fiatal, mutatós kutyákat gondolom a gyepmesteri telepről is hamar örökbefogadnák magánszemélyek.

2018. júl. 7. 08:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Belinkeled, de nem olvasod el. Vagy nem értelmezed. :) A cím tömény irónia. :D
2018. júl. 7. 13:32
 12/15 anonim ***** válasza:
32%

komolyan, imádom ezeket a szép történeket a meseországban élő válaszolóktól, h milyen kedvesek önzetlenek a menhelyek.

A Bogáncs kutyamenhelyről pl, mindenki tudja, aki dolgozott, h pénzmosoda, az adományok nagy részének semmi látszata.

2018. júl. 9. 09:32
 13/15 anonim ***** válasza:
66%

12 -es

Hogy a pénzeket lenyúlják e azt nem tudom.

Azt viszont igen, hogy mikor ott voltunk a vezető hölgy,mind az akkor bent levő 160valahány kutya nevét tudta fejből. Sőt azt is tudta melyik kutya milyen. Segített válogatni.

2. alkalommal tavolsági busszal mentem (pestiek vagyunk) és a látogatás végén visszavitt kocsival a buszmegállóba,hogy ne kelljen annyit gyalogolnom.

Végül 2 kutya között filóztunk végül egy kölyköt hoztunk ki. A második helyezett kutyust beajánlottam munkatársamnak kb 2 hónap múlva. Ilyen távlatból is emlékezett ránk, írt emailt ezzel kapcsolatban.

Néha küldünk emailt a kutyákról,hogy hogy vannak, mindig visszajelez rövig időn belül,örül,hogy jelentkeztünk.

A kölyöknek már csak, 2 oltása hiányzott,volt chipje így igencsak megérte nekün az 5ezer ft ,amit kértek.

Ivartalanításban szóltak,hogy tudnak segíteni,ha elvisszük a dokijukhoz a kutyát 5ezerért megcsinálják. Szintén a hü lyének is megéri kategória.

Szóval mi tök elégedettek voltunk velük.

2018. júl. 9. 18:47
 14/15 anonim ***** válasza:
48%
Azért hozzák ki a fajtajellegűeket, mert azokat hamarabb fogadják örökbe, mint a sima keverékeket. Legjobb esetben, de sajnos már az menhelyek világa is baromi korrupt lett (nem hiába van sok szervezet, akik a menhely helyett már az adott állatvédőszervezet telephelyét írják ki) és bőven előfordul már, hogy megrendelésre keresnek kutyákat. Sokszor direkt azért várnak el irreális elvárásokat egy-egy kutyánál, mert fű alatt már megvan kinek passzolják le. Amikor lefoglalnak kölyökkutyákat egy-egy kutyacsempésztől még be se értek a menhelyre, de meg van már kié lesz.
2018. aug. 1. 11:10
 15/15 A kérdező kommentje:
14/14. Igen, ezt írtam az utolsó bekezdésben. Lassan el kell fogadnom, hogy már csak plüsskutyám lesz. Nem tudom kik üzemeltetik az oldalt, de olvasgatván nincsenek nagy reményeim. [link] Tucatnyi gazdikereső FB oldal van, de mindenhol a menhelyek ajánlják a kutyusokat. Elvétve akad, aki valamilyen oknál fogva arra kényszerül, hogy másik gazdit keressen a kutyájának. Perceken belül megjelenik valamelyik fajtamentő, hogy inkább hozzájuk adja le, garantálják a megfelelő gazdi megtalálását. Olvastam már olyan hozzászólást is, hogy a hegyekbe, vagy valami vidéki település szélén bőven lehet találni kutyusokat. Tudom, ha ilyenbe botlik valaki, persze vannak költségei, oltás/chip/egyebek.
2018. aug. 2. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!