Az ilyen pórázok miért nem jók? (kép lent)

Komoly sérülést is okozhat vele magának a kutya.
Minden hátránya ellenére nekem is van, mert bár jó ha hetente egyszer rakok pórázt a zsebembe, ezt olyankor használom, amikor új helyre megyünk, és valószínű, hogy lesznek közterületisek, vagy ilyesmi. És hát akkor a látszat miatt meg kell kötni, viszont én azt szeretem, ha kutyusom akadálytalanul kutathat szaglálódhat. Szóval ezt én tessék-lássék póráznak használom. :D

az eredeti kérdésre válaszolva:
a boltban ezek a pórázok egymás mellett vannak különböző méretben. mindnek a csomagolásán rajta van mekkora súlyú kutyához ajánlott illetve hogy milyen hosszú a feltekert zsinór vagy szalag.
én ilyet használok, mert a kutyám imád madarat kergetni és félek , h kiugrik a kocsik elé.
a póráz egy gomb benyomásával fix méretre beállitható. ugyanúgy lehet vele a szabályos láb mellett sétát gyakorolni, mint a bőrpórázzal. én 5 méterest használok, ez elég ahhoz, h a kutya kedvére szaglásszon séta közben.
ha jön valaki, akkor megállítom a kutyát és két karlendítéssel behúzom a szalagot. nem akadályoztam soha kereékpárost vagy kocogót. gyerek sem ijedt meg a kutyától.

A flexi a legtöbb kutya viselkedését is befolyásolja.
Itt nagyon jól leírja, miért (A flexi a technikájából, kialakításából következően folyamatosan feszül. A cikk leírja, miért nem jó a feszülő póráz, ergo, miért nem jó a flexi.)
A póráznak két vége van c. cikk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!