Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ilyen pórázok miért nem...

Az ilyen pórázok miért nem jók? (kép lent)

Figyelt kérdés

Ezek milyen fajta kutyának nem ajánlatos?

[link]

2010. jún. 17. 16:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%

Háát...Igazából a nagyon nagyoknak nem iagzán ajánlott,mint pl. a : németjuhász,rottweiler,dog...

Inkább a kisebb termetű kutyáknak ajánlott.

Én legalábbis úgy tudom.

Ha rosszul tudom,akkor bocsi.

2010. jún. 17. 16:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

nagy testünek vekony.

egyebkent is hülyesegnek tartom ezeket a porazokat... ha futni akar a kutyam hadd fusson szabadon, setalashoz meg ha mar porazon viszem nem kell hatszaz meterre lennie tölem.

2010. jún. 17. 16:12
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

A kisebbeknek megfelel, de egy nagytesű kutya szétszedi. Ez egy németjuhászt vagy egy bernáthegyit nem tartana vissza.

Ha a póráz nem tartja vissza a kutyát amikor kell az veszélye a kutyának és ha a kutya erőszakos akkor más embereknek is.

2010. jún. 17. 16:12
 4/16 anonim ***** válasza:
2010. jún. 17. 16:14
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Nagy fajtáknak én nem ajánlanám, mert nagyon vékony zsinór van abban a kis tokban feltekeredve és szerintem azért drága, hogy a nagytestű kutyusodat ne tudd vele visszafogni ha szükség van rá és csak elszakadjon. Szóval így több hátránya van.

Közepes méretű kutyusokon láttam ilyet, mondjuk nekem beaglejeim vannak és nem használok ilyet. Szerintem így nem tanul engedelmességet, vagy legalábbis ilyen sétálós engedelmességet. Én arra esküszöm, hogy a kutya a gazdi mellett sétáljon és ne a kutya sétáltassa a gazdit, hanem fordítva. Ha van egy rendes, hagyományos pórázod, azt is lehet szabályozni. A jobb kezedbe fogd a póráz végét, a ballal igazítsd a hosszát, és rántsd meg picikét, ha el akar menni előre, maradjon mindig a mellső két lábával a tied mellett.

Amúgy az ilyen póráz az icipici kutyáknak való (nincs tapasztalatom icipici kutyakban:P), mert talán azok nem tudnak úgy melletted sétálni. Bár, mondom, nekem abban nincs tapasztalatom, de azoknak ideális az ilyen.

2010. jún. 17. 16:16
 6/16 anonim ***** válasza:
85%
Azért nem jó mert ezzel a kutya nem tanul meg rendesen sétálni. Meg kell negvelni és akkor el lehet engedni.
2010. jún. 17. 16:19
 7/16 Akiteki ***** válasza:
82%

Semmilyen kutyának nem való. Normál póráz és iskola. Ahol megtanítják a behívást.

Ezek a flexi pórázok csak arra valók, hogy a járda közepén akadályt képezz vele a kutyával és egy arra járó elessen benne. Vagy a téren felcsavarodik az első fára és a sétaidő fele azzal telik, hogy megpróbálod kibogozni a kutyát.

2010. jún. 17. 16:32
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
tudom, sokan nem szeretik ezt, nekem két spánielem van, egyszerre sétáltatom őket és nekünk tökéletesen megfelel. Ezt is meg kell tanulni rendesen használni, ennyi. Két kutyát sokkal könnyebb ezen vinni, mert a sima pórázt nem tudnám egy kézzel ereszteni-visszavenni ha szükséges, ez meg megy, csúszik magától.
2010. jún. 17. 16:39
 9/16 A kérdező kommentje:

És akkor az ilyenek helyett bőr pórázt használjak? Vagy milyet?

Egyébként néztem oldalakat, ahol a sétáltatásról van szó. Egyiken azt írták a jobb oldalon legyen a kutya, másikon azt h a bal oldalon? Most akkor melyik oldalon legyen? :D Vagy ez tökmindegy? Csak az a lényeg hogy mindig ugyanazon az oldalon?

2010. jún. 17. 16:59
 10/16 Akiteki ***** válasza:
Bal oldalon van a kutya helye. Iskolában azt is meg fogják tanítani, hogy miért.
2010. jún. 17. 17:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!