Honnan tudhatom, ha gond van a kutyám ízületeivel?
Már megállapítottad, hogy valószínű, ahogy idősödik, sajnos nehezebben mozog. Az állatdoki nem ajánlott valamilyen ízület, porcvedő szert?
Én még a zöldkagylóport ismerem, barfshopból is rendelhető. Csípő fájós kutyinak használt kúraszerűen (nem gyógyszer helyett).
Nagytestű kutyáknak 8, kis/közepes méretű kutyáknál 10 éves kor fölött ajánlott valamilyen ízületvédőt adni, akár csak kúraszerűen is. Nem véletlenül vannak senior tápok, ezekben általában van pl zöldkagyló kivonat, glükozamin, kondriotin, stb.
Ha aktív is a kutyád, adj neki senior tápot, vagy valamilyen ízületvédőt. Az állatorvosnak mondjuk ezeket kéne mondania...
A kérdés nem az, hogy jelenleg van-e fájdalma a kutyádnak, hanem hogy mikor lesz? Mert az ízületvédő nem fájdalomcsillapító, ha már sántítana a kutyád, az ízületvédők nem hatnának. Minél hamarabbkezd el kapni valamit, annál később lesz csak problémája.
Én C-11 complex integrált porcvédő tablettát adok a nagytestű 11 éves kutyámnak, akivel napi 2-3 órát mozgunk intenzíven. Pár hónapja kezdtem el adni neki, azóta sokkal gyorsabb, a lépcsőn sem "akadozik" a mozgása.
Érdeme lenne porc/izületvédőt adbi neki. Ami nálunk nagyon bevált:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!