6 hetes kiskutyám folyton bepisilin ez gond?
Hat hetes? Ugye még az anyukájával van? 12 hetes koráig minimum vele kell lennie, a korai elválasztás egészségügyi és fejlődési problémákat okozhat...
Orvos már látta? Most kell megkapnia az első oltásait, akkor ott megkérdezhetnéd.
Pici és örömében bepisil, mert még nem tudja úgy visszatartani.
Két óránként meg kell pisiltetni és 4 óránként etetni. Vize pedig mindig legyen, amit napi 3x cserélsz frissre és szobahőmérsékletűre.
Mert még pici babakutya, azért. 6 hetes még nagyon kicsike, persze, hogy bepisil, mit gondoltál? Vagy te szobatisztán születtél?
Annak a kicsinek még az anyukájával lenne a helye. Szobatisztaságra nevelést nem lehet elkezdeni egy 6 hetes kölyöknél, jesszusom...
A kérdésre válaszoltunk. Kicsi. Még az anyjával a helye. Ettől is lehet. Még törvény szerint is állatkínzás 12 hetes kor előtt elválasztani az anyától a kiskutyát. És viszed orvoshoz? Beoltatod? Féreghajtás? Chip? Ez is mind törvény. Arról nem is beszélve, hogy egy életet veszélyeztetsz.
Nem a levegőbe beszélek, régen én se tudtam ezeket, elvesztettem a kiskutyámat 5 hónapos korában.Saját hibából és tudatlanságból. Azóta nincs és nem is lesz. Óvd meg ettől a tiédet, légyszíves és vidd el minél előbb oltatni, kivizsgáltatni és chipeltetni.
Akkor ismételjük át azt amit itt már több tucatszor, ha nem több százszor leírtunk:
41/2010 Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról
14. § (15) Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani.
Nagyon pici a kutya, ilyenkor bármi előfordulhat. Majd elmúlik nála 3-4 hónap múlva. Amúgy gratulálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!