Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám elmebeteg?

Kutyám elmebeteg?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám, keverék alig 3 kg. Folyamatosan ugat bármi történik a házban, ha elsétál egy szomszéd az ajtó előtt, ha csengetnek. Gyakorlatilag mindenre azonnal ordenáré módon mint egy sziréna elkezd ugatni. Erről nem lehet leszoktatni: próbáltuk ignorálni, rászólni, tiltani de akkor is ezt csinálja folyamatosan. Emellett ha bezárom egy szobába (kisbabám van így néha nem árt ha olyan távolságban van ahonnan nem keltheti fel a gyereket) akkor habzó szájjal vicsorogva rám támad és felém kap amikor csukom be az ajtót. Volt már hogy meg is harapott, teljesen kifordul magából és őrült tombolásba kezd. Ha ezt követően rászólok erélyesebb hangon akkor bepisil félelmében és behúzott farokkal kullog laposkúszásban.

Ez az ideggyengeség jele? Vagy mégis miért csinálja ezt? Mi baja van? Hívjak trénert, ezen tud egy tréner egyáltalán segíteni? Nem csak azóta csinálja egyébként hogy gyerekünk van, már előtte is ilyen volt. Kezd fogyni a türelmem hogy egy újszülött mellett még egy ilyen idióta kutyával is vívnom kell folyamatosan, nem szeretnék megválni tőle ha nem muszáj de ha csak egyszer megharapná a babát az már súlyosabb kategória és nem szeretnék odáig eljutni. Kezd elfogyni a kedvem, türelmem vele kapcsolatban.:(

2018. jún. 21. 12:52
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
0%
16-os, még mindig ugyanaz a kérdésem. Milyen gyerek halna bele egy kutyaharapásba? És ha belehalna (ami egyébként teljesen kizárt), miért is csuknák le a szüleit?
2018. jún. 21. 15:14
 22/46 anonim ***** válasza:
37%
21-es,hadd ne kelljen tényekről győzködjelek.Nézz utána.
2018. jún. 21. 15:24
 23/46 anonim ***** válasza:
52%
mondjuk a kisgyerek még mászni se tud, olyan kicsi, elég sérülékeny. Igen, amennyiben nincsen rendesen nevelve és foglalkozva a kutya és nem tudja a játék határait, akkor bevadulhat. Nyak, fej, has stb. érzékeny pontok.
2018. jún. 21. 15:36
 24/46 A kérdező kommentje:
Nincs baja a gyerekkel, szereti. DE. Ha olyan szituáció adódik hogy véletlenül a gyerek mellette van ha dühöng, vagy esetleg játszik és becsukja előtte az ajtót amire bekattan és megharapja az ismétlem KISBABÁT akkor mennie kell ez nem kérdés ha az én nevelési hibámból ilyen a kutya ha nem. Nem a kicsire dühöng és nem miatta ilyen, már a kezdetektől így reagál erre és bárhogy próbáltuk leszoktatni nem sikerült. Nem láttam a törölt válaszokat de ne bagatellizáljuk ezt el mert hiába kicsi a kutya a kisgyerekre veszélyes lehet és ha fizikailag nem is árt neki akkorát az eléri ezzel hogy egy életre rettegni fog az állatoktól.
2018. jún. 21. 15:39
 25/46 anonim ***** válasza:
0%

22-es, mégis hogyan nézzek utána, mondd már meg, hogy mit kéne beírni ahhoz! :)

Kérdező, megvan a megoldás. Nem kell egyedül bezárni egy szobába azt a szerencsétlen jószágot, és akkor majd nem "kattan be". Simán lehet, hogy az előző "gazdája" is ezt csinálta vele, és ezért fél. Ha pedig a gyereket bántaná, akkor se "rettegne egy életre az állatoktól", mondd, hogy ezt nem gondolod komolyan! Ha mégis, akkor nem a kutya az ideggyenge, hanem a gyerek. Egyébként, ha semmit nem tudsz a kutyákról, ráadásul gyereked van, akkor minek vállaltál menhelyi kutyát?

2018. jún. 21. 17:33
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

3x sétáltok vele, de mennyit? Mert ha az 3x10 perc az pont semmire nem elég. Minden reggel egy órára le kene vinni őt. Napközben pedig mentalisan is fárasztani kell őt. Tanítgatsd minden nap akár csak 2x10-15 percet.

A szobaba pedig ne zárjátok be. Ha csak akkor agresszív amikor bezárjátok akkor egyértelműen ez az ok. Valószínűleg úgy bestresszeli magát, hogy ez az eredménye. Esetleg szobakennelbe is lehet szoktatni de ez sem úgy működik, hogy berakod órákra ha épp útban van. Én is javaslom a kiképzőt mert így nem lehet összeengedni a gyerekkel.

2018. jún. 21. 17:44
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónak igaza van, de hogy én is segítsek valamit, ne csak "okoskodjak", (a kérdezők kedvenc szava) el kéne járnotok kutyasuliba. Ott megtanulnád a kutyákkal való bánásmód alapjait, és jobban összeszoknátok.
2018. jún. 21. 18:28
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

Próbáljátok meg azt a kutyakiképzőt. Egyedül nem hiszem, hogy ez menni fog. És egyébként simán lehet, hogy nem csak a Te hibád.

Ha rossz az idegrendszere (kifordul magából, tiltásra bepisil) fejre is állhatsz nem lesz 100%os, de javítani sokat lehet rajta.

Nekem szimpatikus, hogy szeretnél javítani a helyzeten, úgyhogy drukkolok!

2018. jún. 21. 19:31
 29/46 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező,azt írtad hogy kisbabád van.A kutya,ha kistermetű is,meg tudja harapni a babát,életveszélyesen is.Téged már megharapott,tény hogy veszélyes a gyerekre.Én a magam részéről milliószor jobban szeretem a gyerekemet a háziállatnál,és nem lennék nyugodt amíg tudom hogy a gyerek potenciális veszélyben van.Nem kísérletezgetnék a mentálisan beteg kutyával,hanem elpaterolnám a háztól.Bocsika,szeretem az állatokat,de a gyerekemet összehasonlíthatatlanul jobban.
2018. jún. 22. 00:37
 30/46 anonim ***** válasza:
61%
Olyan ember, aki "milliószor jobban szereti a gyerekét", az ne vállaljon állatot. Ez most neked szólt, kérdező, ha te is ilyen vagy.
2018. jún. 22. 10:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!