Ti el szoktátok engedni a kutyátokat, ha erdőben sétálgattok? Volt már ilyesmire példa?
Nem, mert:
1. a vadász azonnal kilőheti, mert kóbor kutya
2. nem akarunk sok párszáz frankos büntit a nyakunkba, ha "csak" feljelent
A férfi tényleg túlreagálta olyan szempontból, hogy semmi joga anyukádéknak támadni.
Viszont ő nem ismeri a kutyádat, nem tudja, hogy mire számíthat. Mindenki megijed, ha egyszer csak az erdőben szembetalálkozik egy ugató kutyával. Egy ismerősömet is támadta már meg így kutya. Sok kutyát meg eleve ingerelnek a futók és megkergetik őket. Lehet, hogy volt már rossz tapasztalata.
Hiába van ott a közelben. Ha megharapja az egy pillanat. Nem tudsz annyi idő alatt odaérni és megfogni.
A mi kutyánk most 8 hónapos, úgy néz ki, mint egy felnőtt kutya.
Nem szabad elengedi ilyen helyen. Te voltál a hibás. Nem azért megy az ember a természetbe sétálni, futni, hogy azon kelljen idegeskednie, hogy milyen kutyákkal fog szembetalálkozni.
Nincs ezen mit vitatkozni. A póráz használata kötelező.
Ha nem használod, szabálysértést követsz el.
Két lehetőség van:
- a kutyát nem látod, mert futkározik az erdőben - nem lát, nem hall téged, nem tudod kontrollálni, ez veszélyes lehet
- a kutya a közeledben van - akkor meg nyugodtan lehet egy hosszabb, lazább pórázon
Erdőben sose engedem el őket, mert félek, hogy kilövik a vadászok.
Mi úgymond a "kertek alatt" vagy a "dülőkön" szoktunk sétálni, ott el vannak engedve, de mindig figyelek rájuk és nem mehetnek ki a látóteremből.
Régebben pórázra tettem őket, ha valaki szembejött, de sokan szólltak, hogy nem kell megkötni és meg is simogatták őket. Aztán elhagytuk a pórázt, de figyeltem arra, hogy ne menjenek senkihez oda. Mindenki megdicsért h milyen szép és okos kutyáim vannak, majd egyszer egy random futó pasi beszóllt h miért nem rakatam rájuk pórázt, de mindezt csak akkor, amikor már mellém ért. Hirtelen nem tudtam ezt mire vélni, mert nagyon kioktató hangnemben mondta és én eddig úgy tudtam h az az etikett, h ha messziről szól valaki, akkor kell megfogni(sok kutyatulaj sajnos még ezt sem tartja be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!