A kutyám folyamatosan zaklatja a nemrég herélt macskám. Követi mindenhova, nem hagyja békén. Miért van ez?
Most lesz 1 éves a macskám és pár napja ivartalaníttattam. A kutyám fiú, kis termetű, 6 éves és mivel nála nem éreztem szükségét az ivartalanításnak (eddig szófogadó értelmes kutya volt) nem lett kiherélve. A cica kiskora óta teljesen rendben és nyugalomban élnek egymás mellett, eddig nem volt semmi gond. Mégis amióta megtörtént a műtét a kutya elviselhetetlenül viselkedik. Tág pupillákkal, izgatottan megy a macska után, piszkálja, lökdösi, sír amíg a macska az ablakban pihen...Eddig hallgatott rám a kutya, értette a parancs szavakat, most azonban tudomást sem vesz rólam amikor a zaklatása közben rá szólok. Néha éjjel is arra kelek, hogy a lakásban kergeti szegényt. (A macskámnak körübelül meg sem kottyan a műtét, rajta semmi változást nem látok.)
Nem találtam semmit az interneten ezzel a témával kapcsolatban, szóval ha valaki tud választ adi miért csinálja, vagy tanácsot, hogy én mit tegyek az nagyon nagy segítség lesz nekem. Köszi
"Nem ellenőrzés" már megindult a macska szagváltása.Hormonok is változnak.
Ez normális reakció.
A "változás " 4-6 hónap is lehet,hiába "fiatal" a macska.
Kutya 1-2hétig izgatott lesz.
De párzási szezon van,úgyhogy kutya aktivan érdeklődő marad.
Gazdinak sok türelmet kivánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!