Folyamatosan kiássa, kiszedi, mit tudok csinálni vele?
Van egy németjuhászom, és ma elültettem két rózsát, ebből az egyiket mindig kiszedi a földből, hiába ültetem vissza, a másikat nem bántja, arra rá se néz. És az a baj, hogy okos kutya, mindig megbizonyosodik róla, hogy nem figyelem, nem állok az ablakban és nézem, hogy vajon kiássa-e vagy nem. Azt csinálja (csakhogy konkrét legyek), elkísér az ajtóig, megvárja még bemegyek, kezdetben csak pár percet várt, mielőtt kiásta volna, de most már többet, hogy biztos legyen abban, hogy nem figyelem.
Pedig még útban sincs neki.
Féléves kutyáról van szó.
Nagyobb kertünk van, így a füves részen szoktam neki eldobni a játékát, és utána el kell vennem tőle, nem feltétlen kergetéssel, és elvenni se nehéz a szájából, csak előtte mindig megszoktam kicsit futtatni, hadd mozogjon. Egy ideig jól el van, de gyorsan kipiheni magát. Tanítani és sétáltatni is szoktam mindennap, a sétáltatást is inkább estefele, amikor már nincs az a nagy meleg.
Ha rajta múlna egész nap mozogna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!