Akik hallják azokat nem zavarja az idétlen kutyaugatás? Főleg este, mikor aludna az ember?
Este nem alszok.
Nappal a meleg jobban zavar.
A zavaró zaj nagyon szubjektív.
Téged a kutyaugatás zavar. Engem a hajnali flexelés és fűnyírás, az utcán ordítozó, görkorcsolyázó gyerekek stb. Az állati zajok engem nem zavarnak. A kutya meg mindig okkal ugat (még ha ez az ok csak annyi is, hogy a gazdája elhanyagolja).
A kutyaugatás szankcionálása nehéz ügy, mert bár nagyon sok múlik a gazdán, van olyan eset is, hogy a gazdi tényleg sokat megtesz, a kutya (időnként) mégis ugat. Ha a kutyám ugat, akkor odahallgatok, ha más kutyák is ugatnak (és nem tart sokáig), akkor általában ráhagyom, ha csak ő "műsorozik" (hetente 2-3 alkalommal), akkor rászólok, kizökkentem valahogy, behívom a házba stb.
Nem válogatni kell a zajok között, hanem megszüntetni. MINDET.
(Nyilván másképp ülepszik le az ember agyában a zaj, ha gyárat építenek a kerted mellé, amit nem akarsz, vagy ha te vagy a gyártulajdonos, aki meg azt akarja...)
MINDEN zajt megszüntetni?
Hát...költözz talán a Holdra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!