Kutyával bicklizés - fordulást hogyan?
Nagytestű kutyusom van, a hámot már megszokta, az előbb próbáltuk élesben a biciklizést. Nagyon ügyesen 'kocog' mellettem, nagyon meg vagyok vele elégedve.
A kutya a bal oldalon jön, a jobbra fordulással nincs is gond.
De balra (a kutya felőli oldalra) hogyan forduljak? Hogy szóljak neki, hogy most kell fordulni?
A legjobb lenne, ha előtted futna, egy ilyen távtartóval, és rugós pórázzal. Ezzel lehet minimalizálni a sérülések veszélyét.
A fordulást canga nelkül kell begyakorolni. "Jobbra" "balra" vezényszót kell megtanítani. Először magad mellé veszed a kutyát és testel/jutalomfalattal segítesz neki. Ha már megy , pórázon előre küldöd a kutyát és úgy is gyakoroltok. Ha így megy utána lehet bicajon is vinni.
Múlt héten láttam pont egy balesetet városligetben. Kutya a bicaj mellett futott, egy elhaladó gördeszkás megijesztette, oldalra lépett igy átment rajta a bicó kereke, amitől megugrott és elrántotta a csávót bicajostól. Megsérült a kutya is, a gazdi is.
Nem lakott területen, földúton terveztem bicizni. Az erőnlétét szeretném kicsit növelni.
Gyakoroltuk előbb simán hámmal a sétát, majd toltam a biciklit mellette és csak utána ültem fel. Ezt úgy 2-3 hétig, szépen fokozatosan.
Össze vagyunk hangolódva, figyel rám mindig, én is őrá és lassan is megyek/mentem.
Köszi a válaszokat! Megtanuljuk akkor a fordulást előbb bicikli nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!