Melyik fajta osztály deklarálás tesz lehetővé gyorsabb fordulást C#-ben?
Mások kódjaiban többnyire ezt a verziót látom:
var a = new Osztály();
Én meg ezt szoktam használni:
Osztály a = new Osztály();
Ha van különbség a kettő között fordítási idő szempontjából, akkor melyiket lenne ildomosabb használni?
A lexikális elemzőnek majdhogynem mindegy, ugyanakkor a var egy típustalan típus, így azt majd a kódgenerátor kell hgy feloldja, így valamennyivel lassabb, de ez nyilván miliszekundumokban értendő.
Más kérdés, hogy nettó hülyeség var-t használni erre, mert rengeteg hibához vezethet.
Típustalan típus?
Az olyan, mint a páratlan páros?
És mitől is veszélyes, tekintve, hogy fordítási időben kiderül minden objektum típusa?
Őőőő, nem tudom ki az, még sose hasonlítottak kérdező celebhez. De ha gondolod írhatsz privátot, válaszolok és láthatod, hogy nem én vagyok az a valaki :D
(Legalább nem Balázskának lettem nézve.)
"Hmm, hát pedig elég tapasztalt fejlesztők használják var-al, én meg kis gyakornokként nézegettem a kódot és szúrtam ki a különbséget a "szokásaink" között."
Félreértések elkerülése végett ezt meg nem azért írtam, hogy fényezzem magam, csak abban kételkedtem, hogy ez problémát okozhatna fordítás közben, hiszen tapasztalt fejlesztők is var-al deklarálják.
Problémát nem okoz, csak gusztustalan ha ezzel csinálunk valami bonyolultabbat mint egy print. Illetve de, okozhat, ha tele van ilyennel és szopd ki a kisujjadból hogy a hetvenkettedik szintjén az AST-dnek most ez mi...
A típustalan típus meg egy olyan fogalom mint a konstans változó. Szép is a magyar nyelv programozásra, nem tudom miért nem szeretik. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!