Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik fajta osztály deklarálá...

Melyik fajta osztály deklarálás tesz lehetővé gyorsabb fordulást C#-ben?

Figyelt kérdés

Mások kódjaiban többnyire ezt a verziót látom:

var a = new Osztály();

Én meg ezt szoktam használni:

Osztály a = new Osztály();

Ha van különbség a kettő között fordítási idő szempontjából, akkor melyiket lenne ildomosabb használni?

2016. ápr. 22. 17:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nincs lényeges különbség. Mint irták korábban var esetén ki kell találni a forditónak, hogy milyen tipus lesz, de abba nem gondoltak bele, hogy ezt akkor is ellenőriznie kell, ha nem var-t ir az ember. Sőt, ebben az esetben még azt is meg kell néznie, hogy implicit castolható-e a megadott tipusra. Szóval sztem a var gyorsabb... (persze nem számottevően)

Én mindenhol var-t használok, ahol a tipus nem "kisbetős" (int, string, bool, stb...)

Volt is rá stylecop szabály, igy egyslges volt a kód, ami jó.

Reshaprer is tudja oda-vissza alakitgatni automatikusan.

Ha pedig nem látod ránézésre, hogy milyen tipus akar lenni, akkor ott az elnevezésekkel van gond... Szóval a var jó (szerintem)... de nem a forditási sebesség miatt...

2016. ápr. 23. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!