Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya eheti a mi kosztunkat...

Kiskutya eheti a mi kosztunkat? Lentebb

Figyelt kérdés
Mi nagyon egeszsegesen elunk 1 eves gyermekunk miatt. Arra gondoltam, a mi foztunket ehetne. Nem fozok fuszeresen, nem hasznalok vegetat, nem eszunk zsirosakat. Ma pl brokkoli kremlevest es porkoltet adtam neki, ami szinhusbol keszult, tehat kapott egy negyed resz junior tapot, egy negyed resz brokkoli kremlevest (natur joghurttal habartam) es szinhust fott krumplival. Kb egy-egy poharnyi adagok voltak. Szerintetek ez jo? A porkolt nem volt tul fuszeres a lanyunk miatt. Holnap fozeleket fozok cukkinibol es csirkecombot sutok le fokhagymasan. Elkepzeles: egy negyed resz tap, egy negyed resz cukkini fozelek, es csirkecsont + csirkehus. Szerintetek? Nalunk csaladtag a kutya es nem dobnek ele csak szaraz tapot, ha nem muszsj, neki is biztositanam a valtozatos etkezest. Hulye elgondolas?
2018. jún. 7. 19:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ja es holnap akkor nem kapja a mi kajankat!
2018. jún. 7. 19:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A kutyának nem kell változatos étkezés. Monodiétás típus.

Egy korának megfelelő, fehérjében gazdag táp kell csak neki, ha hosszú életű ebet akarsz. Vagy főzz neki külön húst, zöldséggel, só nélkül, vagy választhatod a nyers etetést is - BARF. A maradékkal etetés gyorsan megbosszulja magát csóri kutyánál, még ha szerinted egészséges is. Ő nem ezt igényli.

2018. jún. 7. 19:36
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen egyetértek az 5-ös válaszoló által írt tiltott dolgokkal, de még tennék hozzá.

Cukrot nem ehet a kutya, egyáltalán, semmilyen formában (sült, főtt ételhez adva sem)!

Gyümölcsöt, főleg a magvas gyümölcsöket sem eheti, és a magas cukortartalmúakat sem.

Csokit, kakaót sem ehet egyáltalán!

Esetleg ha szeretnél neki ételt készíteni akkor főtt hús (szárnyast, halat csont nélkül) + főtt rizs, só és egyéb fűszerek nélkül.

De pl. a Brit care tápokkal sem lősz mellé.

2018. jún. 7. 22:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Én egy 1 éves gyerek mellet nem Barf-oznék a helyedben, de mindegy, te döntesz.

Ha annyira te akarod összerakni a kajáját a kutyának, akkor nézz utána, mit ehet és mit nem, vagy vannak állatorvos által is összerakott receptek, az ő véleményét is kilehet kérni. Mindenesetre én utána néznék a helyedben.

Azért szerintem az is túlzás, hogy lassan azt állítják itt, hogy húson és rizsen kívül nem ehet semmit a kutya. pl, hüvelyeseket is ehet kismértékben, a gyümölcsök nagy része is ugyanez igaz. (A tápokban is van borsó, alma stb. Tesznek bele zöldségeket, mert az jó a kutyának, mivel nem kizárólagosan húsevő. Csak számít a mennyiség. pl. borsó főzelékkel ne etessük, de párszem borsó mondjuk a rizsben nem árt meg neki. (Itt jegyezném meg, hogy a kutyának tovább kell főzni a rizst, nem jó neki ha pergős...)

Mindezekkel együtt, valóban vannak kifejezetten mérgező ételek. pl: kakaó, szőlő, mazsola, Xilit (nyírfacukor)

Az ilyenektől, akár rövid idő alatt, el is pusztulhat.

Csöves csontot nem szabad a kutyának adni, mert szilánkosan törik és felsértheti belül a kutyát. Szóval csirke comb csont semmiképp nem jó. Max. a porcogót add neki oda a végéről.

Én nem mondom, hogy semmit ne adj a kutyának tápon kívül. De tájékozódj! (Bevallom én is adok ezt-azt időnként, de én azért utánanéztem, hogy miből mennyit szabad és csak azt adom, amiről úgy gondolom jót tesz neki. A kutya nem konyhamalac, hogy mindent vele etessek meg és ahhoz drága az állatorvos, hogy lebetegítsem.) pl. tudomásom szerit a hagyma, fokhagyma pusztítja a fehérvérsejtjeit, magyarén méreg neki. Tehát nem lehet szegényt rendszeresen, nagy mennyiségben pörkölttel etetni, aminek a hagyma az alapja. (meg fokhagymás sült csirkével stb...)

2018. jún. 8. 03:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Ja jo igazatok van, kap kutyatapot pl Royal Canin vagy jo a sajat markas is? A konzervrol mi a velemenyetek?

Jo a kutyanak vagy nem?

2018. jún. 8. 07:06
 16/20 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a sok hasznos tanacsot!
2018. jún. 8. 07:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom nézz ki, a pénztárcádnak megfelelő jó száraz kutyatápot, ne a Tesco gazdaságos és hasonlót és nem is a Darling és társait, hanem legalább egy középkategóriás tápot. Tehát egy színezék, szója, mesterséges ízfokozóktól menteset, amiben van minimum 20% hús. Az "és állati származékok vagy melléktermékek" összetételűek is kerülendők. (Legalább egy Brit Premium, Josera, Fitmin stb. szintűt) Ez legyen a kutya alap étele. És ezt kiegészítheted időnként pl. főtt hússal, natúr joghurtal, kis párolt répával, stb.

(A Royal Caninrol annyit, hogy ha megnézed az összetételét nem akkora nagy szám az árához képest. Ilyen árba, azért jobbat is lehet találni...)

A konzervekről annyit érdemes tudni, hogy állítólag sokkal jobban fogkövesedik tőle a kutya, valamint csak ezzel nem jó etetni. Ha konzervezni akarsz, akkor is legyen neki egy jó beltartalommal bíró száraz tápja is, mert a konzervek tápértéke általában nem túl nagy. Az olcsók silány minőségűek, tele vannak gabonával, valószínűleg szójával is (nem kötelező feltüntetni a szóját, szóval ha nincs valahova leírva, hogy mentes (legalább a gyártó honlapján), akkor nagy eséllyel van benne) és kevés a hústartalma, de sokk benne a lényegében víz (egy zselés kocsonyában úszkálnak a kis falatok). Ami meg jó minőségű, az meg elég drága szerintem. Szóval én nem is konzervezek egyáltalán, inkább kapnak natúr főtt húst időnként kiegészítőnek.

2018. jún. 8. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha tápozol, akkor ne spórolj a minőségen. Ne Royal Canin legyen, mert a minőség, és az ár ott nagyon nincs összhangban. Túlárazott gabona.

Mi annyi prémium tápot végigpróbáltunk, de kb. csak 2-3 fajta van amit jó szívvel ajánlanék. Ha jó áron minőségit akarsz, akkor a Platinumot tudom ajánlani. Nekünk allergiás kutyák kapják. Az egyetlen táp amit imádnak, közel 2 év alatt nem untak rá (ilyen még sose volt), szépek tőle. Az ibériai sertéses a kedvencük. Nálunk az ajánlott mennyiség is stimmel. 30 kg-os kutyának elég a 32-35 dkg-os mennyiség.

[link]

A másik ami még jó, és merem ajánlani, az a Taste of the Wild, habár nálunk ráuntak. :/

2018. jún. 8. 18:55
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekünk a Brit Care Sensitive vált be nagyon. Már másfél éve ezt kapja a kutyám (közben mindig vettem neki másmilyen tápokat is, de mindig ezt ette meg inkább). A Brit Care 30-40% friss húst tartalmaz, és most jelentek meg a teljesen gabonamentes változatai. Próbáltam a Platinumot is, de ha mondjuk már egy hete csak azt ette, nagyon elhígult a széklete. Meg hát ő ilyen kis kényelmeske, ugye a Platinumot nem kell rágni, ez nagyon tetszett neki benne.

Ha főtt csontot nem adsz a kutyádnak, akkor vegyél neki rágócsontot, mert a kutyáknak muszáj rágni, különben lepedékes lesz a foguk (pl. a Platinumot egyáltalán nem kell rágni, mert puha).

2018. jún. 9. 05:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Kutyának kutyakaja való, életkorát, temperamentumát, fajtáját figyelembe véve válassz táplálási módot.
2018. jún. 15. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!