A francia bulldogom nem hajlandó sétálni! Mit csináljak?
Mi kertesben élünk egy franciával.
A póráztól, hámtól nem fél? Ezekhez hozzá lett szoktatva?
Otthon add rá a kellékeket, majd engedd, had csinálja a dolgát, játszatok, vezetgesd kicsit a lakásban/kertben.
Előbb ezt szokja meg.
Sétához pedig ne úgy indulj neki, hogy na, akkor most legyalogoltok 6 kilómétert. Hagyd, hogy szaglásszon, felfedezzen. Legyen öröm és szórakozás a séta. Ha megmakacsolja magát, hívd. Ha odament, jutifali, dicséret, naagy simi. Aztán így tovább. Ha már unja, elfáradt, irány haza.
Érdekes, a mi kutyunkat séta közben még mindig néha noszogatni kell, hazafele viszont csupa önbizalom és magabiztosság, úgy megy, mint egy kisangyal. :-)
Ami még irtófontos, hogy sose a nagybelegben sétáljatok. Reggel, amikor még nincs meleg ill este, ha már hűl a levegő.
És én a helyedben inkább nyakörvvel próbálkoznék. Ha már megy nagyjából, akkor válthattok hámra. Nyakörvvel könnyebb irányítani a kutyut, tanításhoz ez jobb.
Francia bucik kistestű kutyák..a sok magas ember..Mint ha én lennék sok elefánt között, persze hogy fél. Meg kell neki tanítani hogy nem kell félni..Nézz videókat! Ez a videó talán segít, a te problémád is benne van!
Utolsónak: én nem pontoztalak le!
Mindenkinek köszi a választ, minden válaszolónak ment a zöld kéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!