Miért vakarózik mégis?
Figyelt kérdés
Német közép spiccem van,kapott bolhacseppeket,nincs benne egy bolha sem, minden nap átnézem a bundáját.Mégis vakarózik,harapja magát,megnézem és nincs is benne semmi.Fürdetésnél is érzékeny bőrre való szappannal fürdetem.Annyira rossz nézni,hogy vaakrózik.Vittem állatorvoshoz is,ott kapott gyógyszert is,de az sem segített.Ugyanúgy folytatja.Ha vennék neki bőrtápláló tablettát,az esetleg segítene?Mit csináljak a kutyusommal?Segítsetek!2010. jún. 15. 20:37
1/6 anonim 

válasza:

Bűzmirigyét megnézte a doki? Akkor is szoktak vakarózni, ha teli van. Az én kutyum allergiás, ezért nyáron mindig vakarózott,de most más tápot kap.Ez segít a bőrének, egyenlőre nem jött ki az allergiája még.
Esetleg ételallergia is lehet, ha tápot váltottatok pl.
2/6 anonim 

válasza:

vidd el egy állatorvoshoz aki rendesen megvizsgálja. Vesz bőrkaparékot vizsgál allergia titert.
És ea alapján kezeli. Lehet gombás, allergiás.....
3/6 anonim válasza:
énis a tápra tippelek, az én németjuhászom is vakarózott már táp miatt és korpásodott is a bundája. szerintem kérdezz meg egy dokit, hogy melyik táp lenne a megfelelő.
17/L
4/6 anonim 

válasza:

Jelenleg ugyanebben a cipőben járok 11 hetes westiemmel. Az állatorvos azt mondta vegyünk Lavet bőrtápláló tablettát és adjunk neki naponta kettőt, becsepegtette advantix-el (bár nincs benne parazita) és felírt egy kenőcsöt is, ami enyhíti a viszketését, valamint hypoallergén tápot kap már két napja. Még nem biztos, hogy allergiás, de azt mondta vagy allergia vagy demodicosis. 5 nap múlva kiderül állítólag.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az idáig érkező válaszokat! :)
2010. jún. 16. 17:32
6/6 anonim 

válasza:

Tapasztalat: Lavet nem hatásos.Immunovet jobb volt.Lavet után ugyanúgy hullott a szőre stb.Első voltam ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!