Mennyit kell egy 1 éves, kan Beagle kutyával foglalkozni?
Annyit, hogy mellette nyugodt, kiegyensúlyozott és kontrollálható legyen. Hogy ne rongáljon, ne szökjön, ne ugasson, hanem csak pihenjen. Ez általában napi 2-4 óra aktív mozgatás.
De az idő kevés. A minőségen nagyobb hangsúly van. Megfelelően le kell fárasztani szellemileg is és kellően kell nevelni is.
Amennyit csak tudsz.
2-4 óra arra elegendő, hogy abban a 2-4 órában ne rosszalkodjon.
Az enyém ilyen korban 6-8 órát aludt max, vagy annyit se, a többi időben fel alá szaladgált, rosszalkodott. Ha van kert, akkor könnyebb, mert teszel neki olyan játékokat, amivel elvan, pl snack labda vagy ilyesmi, ez leköti egy ideig, de amúgy ne egyszerre foglalkozz vele sokat, mert nem fog komolyan venni, hanem többször kevesebb időd, én azt szoktam, hogy egy nap 4-6 alkalommal olyan 30-40 perceket voltam vele + sétált velem 1-1,5 órát, párommal 2-3 órát, ilyenkor gyorsabb tempóban és a párom futni is szokott vele biciklivel.
annyira nevetségesek ezek a válaszok, ennyi erővel senki ne tartson kutyát ha nincs napi 5 órája vele foglalkozni.... Márpedig mivel 9től 5ig dolgozom 6ra érek haza nyilván nincs.
Én reggel elmegyek vele sétálni, max 30 perc aztán jön velem munkába heti 2x ott ebédszünetben csak elkísér ételért aztán megeszem a parkban mig futkos a többi kutyával, ez max 40 perc vissza kell érni, aztán 6kor hazasétálunk ez max 1 óra és este már csak pihen mellettem. Hétköznap végig ugyanez van. Van amikor otthon hagyom akkor mikor hazaérek leviszem kb 2 órára....
és teljesen normális, boldog kiegyensúlyozott kutyám van. Gondolkozom rajta h örökbefogadjak-e még egyet, h ne legyen egyedül amikor nem tud jönni dolgozni velem.
Ja és hétvégén 1 nap elmegy arra max h nagyobb sétát teszünk kirándulunk. van h csak fekszik mint mi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!