Miből tudhatom meg, hogy egy kutyával érdemes-e komolyabban foglalkozni?
Szerintem nem érdemes arra várni, hogy mikor fog megtanulni a kutyád HTML-ben weblapot írni.
De nem értem, mi ez a keresd meg a kapd el? Keresőt akarsz iratni a kutyáddal a honlapodra?
Elé rakol egy klaviatúrát és lesed, hogy mit csinál vele.. Ne légy türelmetlen, az én kutyám első nap csak a "Hello Világ!" HTML kódig jutott, de pár velős csont jutalom után már PHP is ment neki.
Az a baj, hogy 3 hét után odébb állt, most a google-nek kódol egy új keresőmotort...
Elkezded a kutyádnak is érthetően tanítani az említett dolgokat. Egyik kutya gyorsan, másik lassabban tanulja meg. De alig van olyan kutya, amelyiket ne lehetne ilyesmire megtanítani. Leginkább a tanítás módjának hibája a kudarc.
Hogy érdemes-e, azt te döntöd el. A kutyának minden veled töltött perc érdemes.
Minden kutyával érdemes komolyabban foglalkozni! :)
Nézz utána neten, vagy szakkönyvekben, hogy milyen trükkökre érdemes megtanítani egy kutyust, majd próbáld ki ezeket. A kuytát minden esetben sok jutalofalattal motiváld. Ha csinálja, amit kérsz, akkor kapjon jutalmat. Ha nem sikerül, akkor se legyél csalódott vagy mérges, szépen türelmesen és kitartóan próbálkozz. Kereshetsz videókat is a neten, amikben elmodnják a tanítás menetét. (Mit milyen sorrendben érdemes, és hogy a legkönnyebb és legélvezetesebb a kutya és a gazda számára is.
Legjobb lenne, ha nem a keresd és a kapd el lenne az első trükk. Kezdjétek inkább az egyszerűbbekkel, pl. ül, fekszik, marad, stb...
Fontos viszont, hogy le legyen mozgatva a kutya (pl. sétával és játékkal), máskülönben tele lesz energiával és nem fog majd tudni rád és a tanulásra koncentrálni.
Bocsánat most veszem észre, hogy csúnya hibát ejtettem :-\ Nem ide való a kérdés
4# a kutyám az alapokat már tudja ül, fekszik, marad stb... És úgyvettem észre hogy nagyon könnye tanul ezért kérdem hogy egyáltalán érdemes-e akkor tovább tanítani? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!