Én féltem túl a kutyámat?
Persze hogy megyünk sétálni. A kutyát meg lehet nyíratni, vizet-itatót lehet neki vinni. Nem olyan gyengék a kutyák mint hiszed.
20-25 fok egyáltalán nem az a fajta meleg amitől te parázol. A 30 feletti is csak akkor gázos, ha pont a legnagyobb melegben, a déli órákban, a tűző napon vagytok sok időt. Rengeteg lehetőség van a melegben való sétára is, erdők, patakok, árnyékos parkok stb.
Szóval szerintem igen, túlparázod a dolgokat.
Nekem is vastag bundás kutyám van, igaz nem nagytestű, csak kisközepes. De Ő utálja a napot és a meleget(mint a gazdája) és ha reggel feljönnek az első sugarak így nyár fele, képes eljátszani a hattyú halálát, hogy Ő aztán biztos nem futkározik. Szóval mi nyáron automatikusan két órával előbb indulunk, mint télen vagy amúgy hűvös időben, tehát fél 4-4 óra körül, és egy-másfél órát vagyunk kint, utána haza. Napközben 2x ház mellé pár perc pisi, majd este 9 fele 1-2 óra megint. Amikor nem dolgozok másnap, akkor éjjel ki szoktam vinni az erdőbe, partra. Nálunk ez olyan, mint az átlag ember hétvégéje, hogy kirándulni megy a kutyával, csak mi nem nappal megyünk.
Nekem egyik éve megégett a kutyus tappancsa, egy hétig kenegettem, jegeltem neki, azóta különösen nem lehet lerángatni nappal.
Idősebb kutyus már, 10 éves idén, de a hűvös és főleg hideg időben, hóban megfiatalodik, mindenki kölyöknek hiszi, megakarják simizni, Ő meg csak bakfincál:D
De én is ilyen vagyok. Nyáron szinte nem is alszok. Mivel nappal dolgozom és csak éjjel van lehetőségem megcsinálni az itthoni dolgokat, főzés, edzés stb.
En a trimmelt szoru spanielemet nem viszem ki nyaron csak korareggel (max9-ig) es utana olyan 5-6 magassagaban, ha kellemesebb az ido. Ha viszont megszorulok, mert muszaj, elotte lezuhanyoztatom/keresem az arnyekot/fuves teruletet vele.
Nyilvan ha mar egy husky gazdaja lennek peldaul, egyreszt utana erdeklodnek, hogy lehetseges-e naluk az aljszoruket kiszedetni. Ha ez lehetseges, akkor amiatt elvinnem kozmetikushoz, kiszedetnem es nagyjabol ugyanezt a metodust folytatnam. Ha nem lehetseges, akkor ugyanugy jarnek el, mint Te, max csak egy gyors pisi-kaki korre engednem le az udvarra. :)
A lenyeg: szerintem esszeru kereteken belul mozogva ez nem tulfeltes.
Te ismered a kutyádat.
Ne hallgass senki tanácsára (az enyémre sem), csináld úgy, ahogy az neked és a kutyusodnak jó, megnyugtató.
Életem során többféle kutyám is volt, volt amelyiket nem zavarta a meleg, bár a tűző napot ő sem kedvelte, és volt olyan, akit ki sem lehetett rángatni a zuhanytálcából.
Nekem kinti-benti van, 90% bunda, én kora reggel viszem. Már csak magam miatt is, nekem is kellemesebb olyankor:)
Még azért nincs OLYAN meleg neki, ha igazán meleg lesz, akkor napközben is sokkal többet lesz a lakásban, mert itt hűvösebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!