Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Féltem a kutyámat hogy ivartal...

Féltem a kutyámat hogy ivartalanítás után valami baja esik. Megtörténhet?

Figyelt kérdés
Ma lesz ivartalanítva a kutyám. Egy nagyon mozgékony és hiperaktív kutya. És ugye tölcsért is fog kapni. De ő mindent utál amit ráaggatnak. A nyakörvet is alig engedi magára tenni, na most ha rajta lesz a fején a tölcsér ami neki + nagyon ismeretlen akkor attól félek hogy megpróbálja majd leszedni és sérülést okoz magának a varrattal. És ha sikerül leszednie? Vagy ez lehetetlen? Majd ha kimegy belőle az altató hatása akkor 100% hogy megpróbálja leszedni. Ott leszek mellette mikor kijózanodik de ha elmegyek akkor tuti megpróbálkozik eltávolítani magáról az ismeretlen tárgyat.
2014. ápr. 17. 11:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És még amitől féltem nagyon az az hogy a doki műtét közben talál nála valami here problémát, rákot. Tudom túl aggódom de nagyon féltem. És olvastam már olyat is hogy a kutya örökre a műtőasztalon maradhat. Ez igaz? Tiszta ideg vagyok...
2014. ápr. 17. 11:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Rutinműtét, nekünk 10 perc alatt megvolt maga a beavatkozás, csak azért egy óra mert megvárja a doki míg kezd magához térni, akkor engedi csak haza. Nem szabad hagyni hogy leszedje a tölcsért, ha meg van nevelve rendesen és ha rászólsz abbahagyja akkor nem lesz gond, bár vidéki nagyanyámék sosem sétáltatott antiszoc. goldija se szedte le magáról valamiért, ettől ne parázz. Ismertem olyan vizslát aki 5 tölcsért használt el, de ott is megoldották valahogy, nem lesz semmi baj. Az a lényeg hogy ne nyalogassa!
2014. ápr. 17. 12:03
 3/11 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Nyugi, ez már rutinműtét, és a hererák esetében csak ez az egy megoldás maradt. Nem lesz baja. HA nem bírja a tölcsért szedd le róla, és ne engedd, hogy sokat nyalogassa a sebét. Amúgy nem lesz gond, nagyon gyors műtét, és a mai altatószerek, már szinte egyáltalán nem veszélyesek. Ami nagyon fontos, hogy ne stresszeld magad a kutya előtt, mert átveszi tőled. Aklalmazd mellette a 3 fázisú légzés tehnikát, az mindkettőtöket megnyugtat. Orron beszívod lassan a levegőt, 3 másodpercen keresztül, majd szájon át kifúlyod, szintén 3 másodperc alatt. Nem lesz gond, ma még kótyagos lesz, de nyugi, nem fáj neki semmi, kap elég fájdalomcsillapítót.
2014. ápr. 17. 12:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, ne gondolkodj már ilyeneken, tök felesleges, ez rutinműtét, semmi baj nem lesz, a kutya meg utálni fogja a tölcsért de nem tudja majd leszedni, belenyugszik egy idő után, semmi baj nem lesz.

Mondjuk az én (kan)kutyám és macskám nem is kapott tölcsért, mivel varrat sem volt. Gondolom attól függ milyen módszerrel csinálják.

Én elsőre attól ijedtem be, hogy altatás után a macskám szeme nyitva volt, kb olyan volt mint egy halott... komolyan bepánikoltam, de közölték hogy ez normális. :)

2014. ápr. 17. 12:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Hú köszönöm!

És ha a doki esetleg talál nála valami nyavalyát? Hererák vagy ilyesmi? Lehetséges hogy műtét közben? Nem gyanakszom semmi ilyesmire de akkor is nagyon féltem őt.

2014. ápr. 17. 12:07
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Oké már valamennyire megnyugodtam. :)

Csak hát ugye első kutyám és nagyon felelősnek érzem magam miatta. Még a széltől is védem.

2014. ápr. 17. 12:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a műtét és az altatás hatásár a kutya 1 hétig nem lesz hiperaktiv. Főleg alszanak. A műtét utáni zavarodottságában lehet, hogy hisztizik. Rá kell szólni és figyelni, hogy a gallért ne szedje le.

Egyébként én magam vettem le az én kutyámról és nem piszkálta a sebet. 1 hét alatt 2x kellett rászólni, amikor fordult hátra, rászóltam és békén hagyta. Annyira nem fáj nekik, hogy állandóan ingere legyen piszkálni. De én napi 24 órában mellette voltam. Egyedül nem hagytuk egy percre sem amíg a varratai bent voltak.

Műtét közbeni aggódások. Miért találna daganatot? az már kiderült volna ha valami gond van. Amúgy meg ha baj van nem jobb, ha kiderül?

manapság már ritka hogy altatás közben baj legyen. Nagyon figyeljenek a kutyára. csak olyan esetben történhet baj, ami egyébként is bajt okozna. Pl szívbetegség.

Próbálj megnyugodni. Ezek az aggódások teljesen feleslegesek.

Szimpla rutin műtét. nagyon sok kutya átesett rajta gond probléma nélkül.

2014. ápr. 17. 12:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2014. ápr. 17. 12:15
 9/11 anonim ***** válasza:
normális, hogy parázol, semmi baj, de fejezd be, mert ő is érzi. nekem 8 éves kutyám volt ivartalanítva, semmi extra nem volt. gallért nem bírta elviselni, úgyhogy nem kínoztam, hát levettem. semmi baja nem lett. nem rágta a varratot, meg semmi extra, pedig daganatot is távolítottak el, tele volt vaarrattal, de nem hülye. ébredezéskor a földre tedd, nehogy leessen valahonnan, és ne parázd túl, mert akkor ő is szarul fogja megélni. ja, és egyébként azóta második kölyökkorát éli, nagyon kis bolond lett, jó értelemben! :)
2014. ápr. 17. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:

nah:) nyugi:) egy hét és túlvagytok a nagyrészén, semmi baj nem lesz:)

tölcsér: lehet kapni puha tölcsért, ilyesmit, de láttam felfújhatósat is: [link]

vagy van még átlástzsó tölcsér ami egy fokkal kényelmesebb nekik...

vagy nem teszel rá, hanem ráadsz egy ruhát ami fedi a sebet is...nálunk ez volt, 3 műtétünk volt, mindig bejött. gyerek turkálóba kerestem neki trikókat:)

2014. ápr. 17. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!