Féltem a kutyámat hogy ivartalanítás után valami baja esik. Megtörténhet?
Jesszus, ne gondolkodj már ilyeneken, tök felesleges, ez rutinműtét, semmi baj nem lesz, a kutya meg utálni fogja a tölcsért de nem tudja majd leszedni, belenyugszik egy idő után, semmi baj nem lesz.
Mondjuk az én (kan)kutyám és macskám nem is kapott tölcsért, mivel varrat sem volt. Gondolom attól függ milyen módszerrel csinálják.
Én elsőre attól ijedtem be, hogy altatás után a macskám szeme nyitva volt, kb olyan volt mint egy halott... komolyan bepánikoltam, de közölték hogy ez normális. :)
Hú köszönöm!
És ha a doki esetleg talál nála valami nyavalyát? Hererák vagy ilyesmi? Lehetséges hogy műtét közben? Nem gyanakszom semmi ilyesmire de akkor is nagyon féltem őt.
Köszönöm! Oké már valamennyire megnyugodtam. :)
Csak hát ugye első kutyám és nagyon felelősnek érzem magam miatta. Még a széltől is védem.
Nos, a műtét és az altatás hatásár a kutya 1 hétig nem lesz hiperaktiv. Főleg alszanak. A műtét utáni zavarodottságában lehet, hogy hisztizik. Rá kell szólni és figyelni, hogy a gallért ne szedje le.
Egyébként én magam vettem le az én kutyámról és nem piszkálta a sebet. 1 hét alatt 2x kellett rászólni, amikor fordult hátra, rászóltam és békén hagyta. Annyira nem fáj nekik, hogy állandóan ingere legyen piszkálni. De én napi 24 órában mellette voltam. Egyedül nem hagytuk egy percre sem amíg a varratai bent voltak.
Műtét közbeni aggódások. Miért találna daganatot? az már kiderült volna ha valami gond van. Amúgy meg ha baj van nem jobb, ha kiderül?
manapság már ritka hogy altatás közben baj legyen. Nagyon figyeljenek a kutyára. csak olyan esetben történhet baj, ami egyébként is bajt okozna. Pl szívbetegség.
Próbálj megnyugodni. Ezek az aggódások teljesen feleslegesek.
Szimpla rutin műtét. nagyon sok kutya átesett rajta gond probléma nélkül.
nah:) nyugi:) egy hét és túlvagytok a nagyrészén, semmi baj nem lesz:)
tölcsér: lehet kapni puha tölcsért, ilyesmit, de láttam felfújhatósat is: [link]
vagy van még átlástzsó tölcsér ami egy fokkal kényelmesebb nekik...
vagy nem teszel rá, hanem ráadsz egy ruhát ami fedi a sebet is...nálunk ez volt, 3 műtétünk volt, mindig bejött. gyerek turkálóba kerestem neki trikókat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!