Nektek melyik keverék kutyák tetszenek? Mely fajok kereszteződése
Nem fajok hanem fajták. A faj maga a kutya és azon belül vannak a fajták (puli, uszkár, tacskó stb). Ezt nem kötözködésből írom, csak sokan keverik a fajtiszta és a fajtatiszta fogalmakat.
Egyik nap egy barátnőmnél panziózott egy teljesen mix kutyus, senki nem tudja milyen keverék egyik fajtára se hasonlít igazából, de csodaszépen sikerült. Szerintem a szánhúzó pl husky mixek nagyon szépen tudnak sikerülni főleg kék szemmel.
Tényleg minden keverék más és más, ráadásul a leggyönyörűbbek sokszor nem is két fajta keverékei, hanem "bennük van a fél falu" :D
Ha hozhatok konkrét példákat, szerintem ők mesések:
Harley Quinn, német dog-német juhász keverék: [link]
Maggie, magyar vizsla-aussie mix: [link] - Rá azt hittem első pillantásra, hogy Catahoula.
Blue, beagle-aussie mix:
Rajtuk kívül az agár keverékek (pl. vizsla-agár, labrador-agár) és a husky keverékek szoktak nagyon szépek és elegánsak lenni, persze ez csak az én véleményem. A bulltype mixek között is vannak gyönyörűek. Ismerek egy golden retriever-tacskó keveréket, ő egyszerre nagyon érdekes kinézetű és nagyon szép. Mint egy nagyra nőtt corgi :)
Teljesen egyetértek veled. Nagyon különleges kis csodákat eredményez néha a természet és sors véletlene. Az aussie keverékek extrák tudnak lenni, de Magyarországon még (szerencsére? sajnos?) nem gyakran találhatjuk meg őket. Egy berni-aussie keverékről tudok, testfelépítésre, testméretre ő szintén inkább berni, színre aussie, de azért a feje és a felépítése is hordoz aussie vonásokat.
Igen, ők ritka különlegesek!
Én is ismerek most hogy így végiggondolok egy aussie border keverék kutyus blogot, igaz nem magyar: [link]
Ő meg mondjuk egy gyönyörű border-husky [link]
Ő pedig egy ilyen "mindent bele" aussie-border-labrador-stb mix, szintén egészen gyönyörű keverék kutyus: [link]
Igazából az aussie mellett még a borderek tudnak egészen gyönyörű keverékeket kiadni. :)
Nekem német juhász-leonbergi keverékem van, Kiwi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!