Miért nem eszik rendesen a kutyám?
Van egy 4 hónapos amstaffom. Egy hétig volt kórházban most lesz szombaton egy hete hogy haza hoztuk ( ment a hasa, hányt és 4 napig nem evett + 3 napig kapta az infuziót mert mindent kihányt). Mikor hoztuk haza mondta a Doktornő hogy jó minőségi táppal etessük. Mikor haza értünk adtam neki egy olcsóbb tápot ( volt még 1kg és úgy voltam vele ha elfogy veszek neki egy jó minőségűt) de nem ette meg pedig régebben szerette. Megrendeltem neki a Brit premium junior L-es tápot, mert arról sok jót hallottam és az ára se egy horror ár. Tegnap reggel jött meg a táp és adtam is neki, aznap 140g evett csak meg ma meg 150g ami nagyon kevés ( az etetésu útmutatóban majdnem dupla ennyi van)
Azt akarok kérdezni hogy miért nem eszik ? Talán nem ízlik neki a táp ? (bár ezt kétlem mert akkor egyáltalán nem enné) vagy csak finnyás lett ? Esetleg össze szükülhetett a gyomra mikor betegség miatt sokáig nem evett ?
Persze, még érzékeny a gyomra, kis adagokat tud megemészteni.
Esetleg natúr joghurtot, konzervet, vagy egy kis májkrémmel összekeverheted az elején, hogy jobb étvágya legyen. De ne legyen túl zsíros!
De türelem, ne terhelje túl a gyomrát, kíméletesen etesd! Többször akár napi hatszor is lehet kis adagokkal kínálni, ha nem eszi akkor nem eszi, nem véletlenül van gyomorműtét után is szigorú diéta akár több hétig. S az ő gyomrát is jól megkínozta a betegség. Akár magában is adhatsz neki főtt tojást, vagy natúr élőflórás joghurtot, vagy egy kis főtt rizst keverni a tápjához kis sótlan húslével.
Még rossz a gyomra. Egy ilyen betegség engem is kikészítene, nemhogy egy kutyát, ráadásul kicsi kölyökkutyát.
kínáld meg többször 4-5x egy nap. Nem kell erőltetni, csak tedd elé, mutasd meg neki, ha akar úgyis eszik.
Ajánlanék egy gyomorsegítő cuccot: [link]
segíti az emésztést, a tápanyagok felszívódását
emésztőrendszeri panaszok esetén gyorsítja a gyógyulást
javítja az étvágyat
természetes antibiotikus hatású
antioxidáns hatású
helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, ezáltal immunerősítő hatású
gazdag vitaminokban, nyomelemekben, aminosavakban, ásványi anyagokban
semlegesíti a bélben keletkező méreganyagokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!