Fajtiszta foxi kutyám van.3 hónapos es nem eszik rendesen. Mit adjak neki?
A mi kutyánk ki nem állhatja a nedves, vizes tápot. Szárazan falja, mint akit éheztetnek. Az állatorvosunk mondta, hogy áztassuk be a száraz tápot, hogy ne legyen pl bélcsavarodása a kutyának a habzsolástól, ezért próbáltuk ki. Nekünk nem jött be.
Ha a száraz tápot sem eszi meg 1-2 napig, akkor vegyél más márkától valami új ízű tápot. De az is lehet, hogy hamarosan megéhezik a kutyád, és fogja enni a mostani kajáját.
Elsőkörben tényleg meg kellene kérdezni a tenyésztőt. Aztán jó lenne, ha orvos is ránézne. Én első kutyusom nem evett rendesen, és a doki mondta, hogy mandulagyulladás az oka, fájt neki lenyelni a tápot. Akkor egy kis időre kevertem a vízbe áztatott száraztápot egy nagyon kicsi konzervvel...miután meggyógyult, fokozatosan visszaváltottam a száraztápra, először csak nem áztattam vízbe, de azért még bekevertem konzervvel...aztán mindig kevesebb konzerv, és végül csak a száraztáp. Ezért mondom, hogy jó lenne, ha megnézné egy doki...lehet, hogy nem az étvágyával van gond.
De el ne kezdj főzni neki...a száraztápban (ha minőségi), akkor minden benne van, amire szüksége van, te nem biztos, hogy eltalálod ezt az egyensúlyt.
Milyen tápot kap most?
Napi hányszor adsz neki enni?
Tápon kívül kap-e bármi mást, ideértve a jutalomfalatot is? Ha igen, mit és mennyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!