Mikor elhozod a kiskutyát általában 2-3 napig éjszaka nyüszít, gondolom az idegen környezet miatt. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
nem biztos, hogy sír. Ha 8 hetesen hozod el, eleget foglalkozol vele nap közben akkor általában szépen átalusszák az éjszakát.
Akkor szokott gond lenni, ha túl korán kerül ki az alomból, vagy nem törődnek vele nap közben.
Szia!
Nekem is Shih-Tzu-m van,már 5 éves.
A legjobb választás kisgyerek mellé,bár ugye én elfogult vgayok.:)
Mi 12 hetesen hoztuk el.
Talán a korának volt köszönhető,talán a fajta nyugodtságának,de nekünk soha egy hangja nem volt,sem éjszaka-bár az ágy mellett volt a fekhelye-sem amikor elmentünk itthonról.
Viszont amit az elején írtak,hogy alomrongyot vigyél,az szerintem nem jó ötlet,saját tapasztalatból írom.
Volt egy magyar vizslám,nála ezt csináltuk és csak még jobban megvolt zavarodva és sírt, hogy a "családja" szagát érzi,de sehol senki.
Ekkor kidobtam a rongyot és egy műanyag flakonba tettem langyos vizet,azt bedugtam a saját kis rongyai közé és a kutyám 2 perc után aludt néma csöndben.
Ennek az a lényege, hogy nagyjából olyan hőfokot érez,mintha az anyjához bújna és az megnyugtatja.
Remélem tudtam én is segíteni.
Sok sikert a kiskutyushoz,fantasztikus mókamester,nagyon sok örömötök lesz benne!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!