Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nálatok hánykor vacsorázik a...

Nálatok hánykor vacsorázik a kutya?

Figyelt kérdés
Eddig este 6-kor adtam a kutyámnak vacsorát (négy hónapja van velem), szépen meg is ette az egészet, viszont kb. három hete, csak a felét eszi meg, és este, a nagy séta után, kb. 21-kor a maradékát. Ugyanannyit mozog mint eddig, tehát nem csökkent az aktivitása. Vajon miért van az, hogy három hónapig megette 6-kor a vacsorát, most pedig hetek óta nem, és inkább akkor hogyha végeztünk a sétával? Térjek át teljesen az este 9 órás vacsorára és 6-kor ne is adjam neki oda?
2018. máj. 15. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk reggel kap és este 10 körül séta után. Mivel kezd felmelegedni az idő már nem kell annyit ennie, nem kell tartalékot gyűjteni ezért kevesebbel is beéri. Az én kutyám is egyre kevesebbet eszik ahogy jön a meleg idő.
2018. máj. 15. 18:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kutyám sem eszik annyit mint tél előtti időszakban, meg a téli időkben. Inni többet iszik, ezért is adtam neki nagyobb vizes edényt. Enni nem eszik annyit mint a téli időszakban. Én tápot reggel szoktam neki önteni a táljába amikor megyek melózni hajnali 5 órakor. A tesóm aki velem él meséli hogy 7 óra körül szokta hallani ahogyan eszi a száraz tápot. Ebédnél ha olyat eszek amit a kutya is ehet, és tudom hogy megeszi akkor egy keveset szoktam neki betenni egy másik tálba amit vagy megeszi azonnal, vagy csak este 6 óra körül eszi meg, amikor alapból feltöltöm a tálkáját kajával. Általában akkor a táljába ott hagyja a kutya kaját de éjjel ha megéhezik bele szokott enni, reggel után töltök és ennyi. Ha egy nap kevesebbet eszik a megszokottnál abból nem csinálok ügyet, ha látom hogy ugyanúgy jó kedve van, meg szépen játszik, meg sétánál is ugyanúgy aktív és issza rendesen a vizét.
2018. máj. 15. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Miután megnézte az RTL híradót.
2018. máj. 15. 18:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Fél 7kor van a vacsora, hogy este 10kor még tudjunk egyet sétálni. Nálunk se mindig eszik meg, van hogy esti séta után nyammogják el a vacsora végét. Ha akkor sem, akkor másnap reggel kapják csak meg. Pl most is meghagytak mindketten egy kicsit.
2018. máj. 15. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Lakás kutya, vagy udvari? Mert az enyéim pl. kintiek, és azt szokták meg, hogy kb. sötétedéskor esznek. Télen 5 előtt, nyárra fokozatosan kinyúlik este 7-re. Ez nekem is praktikus, és nekik sem jelent gondot. Télen ugyanis az ember mielőbb szeret behúzódni, ők is, mert evés után a műhelyben alszanak. Nyáron viszont az ember többet csavarog, így nyugodtan el lehet menni nap közben.
2018. máj. 15. 19:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Először kajak azt olvastam, hogy hányszor. Mondom mi van? Szerintem az időpontot döntse el ő, de a 9 órás adag csak a maradéka legyen, ahhoz már ne rakj hozzá.
2018. máj. 15. 19:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Gondolom, mert melegebb van, és olyankor még nem igazán éhes.

Add inkább az egészet 9-kor.

Nálam télen korábban, nyáron később eszik a kutya, 7 és 9 között általában.

2018. máj. 15. 20:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Kertes kutya, de bent van a házban. Igazából megeszi azt az adagot is mint télen ette, csak két részben. Este sétálunk 2 órát, és utána falja be a maradékot, de akkor már sokkal jobbízűen, 6kor inkább csak nyammog rajta. Megpróbálom akkor az egészet séta után odaadni, hátha akkor nem kell szenvedni azzal hogy megeszi, nem eszi.

2018. máj. 15. 21:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor etesd, amikor akarod, amikor neked a legjobb. Persze vedd figyelembe, hogy kaja után végig alussza-e az éjszakát, vagy mint az enyém, pár óra múlva dologidő van. Ezért az enyém 5-kor eszik, a délutáni séta után, mert 7-kor megyünk nagysétára, 9-11-ig kint vagyunk, bőven van ideje többször is üríteni.
2018. máj. 16. 01:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindkettő egy zabagép, 8 körül kapnak vacsit, de nálunk a jutifali is a táp, így reggel és délután is kapnak valamennyi kaját a trükközés/agility közben.
2018. máj. 16. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!