Összes kutya tud úszni ösztönből?
Szerintem igen.
Mi eleinte velük együtt bementünk a tóba és finoman tartottuk őket a nyakörvnél fogva, hogy a fejük el ne merüljön. de nem merültek volna el, mert azonnal tudták, hogy mit kell csinálni.
Másoknál ugyanilyen gyorsan ment az úszásoktatás, csak van olyan kutya, aki nem szeret úszni.
Pár fajta nem tud úszni, mert anatómiailag korlátozott.
De az ösztön bennük van.
Az én kutyám utánam ugrott a tóba, pedig nem is látott "nagy" vizet életében. Beugrott, elúszott hozzám, aztán rögtön fordult vissza a parthoz.
Igen.
A kutyám (menhelyről örökbefogadott) amikor először besétált a Dunába egy bedobott bot után, mivel nem volt tapasztalata, sétált még akkor is, amikor elmerült. De gyorsan kapcsolt szerencsére, nem kellett utána ugranom, már fordult is, feljött a víz felszínére és kiúszott ösztönösen.
Egyébként amellett hogy megijedtem egy pillanatra, vicces is volt szegény :)
Pancsolni azóta is szeret, de úszni nem. Viszont már tudja, hogy addig megy be, míg leér a lába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!