Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az ivartalan...

Mi a véleményetek az ivartalanításról?

Figyelt kérdés
Mennyi idősen és miért végeztetted el a műtétet, ill milyen nemű a kutyád? A viselkedésében vettél észre változást? Köszönöm!
2018. máj. 10. 12:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy szuka, egy kan kutyánk van. Mindkettő ivarérés előtt lett ivartalanítva. Mivel különböző neműek, nyilván meg is van a fő ok.

Két főleg kinti munkakutyáról van szó, akikre nem tudok egész nap odafigyelni, amíg dolgozom. Számtalanszor hallottam olyat, hogy a tüzelő szukához beugrott egy kan kutya és mire a gazdi észrevette, hogy baj van, addigra már nem volt mit tenni.

A kanok meg elég találékonyak, ha tüzelő szuka van a közelben. Simán átmásznak a kerítésen, ha hajtják az ösztöneik. Rengeteg kutya szenved így balesetet.

Egyszer együtt dolgoztam egy fiúval, aki nagyon büszke volt arra, hogy nem ivartalaníttatja a kutyáját. Igaz, hogy évente néhány alkalommal megszökött a kutya (átmászott a kerítésen), de nem lehetett meggyőzni. Egyszer elütötte egy autó. Életben maradt a kutya, de kicsit sánta maradt. Én nem szerettem volna kockáztatni a kutyám életét.

Egyébként semmi furát nem tapasztaltam rajtuk a műtét után. Már nem fiatalok, de tökéletesen egészségesek és boldogok.

2018. máj. 10. 16:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kan kutya, 9 hónaposan ivartalaníttattuk. Első okunk az volt rá, hogy szükséges volt egy másik műtét (köldöksérv) és doki felajánlotta, hogy ivartalanítsuk is, ha szeretnénk, ne kellejen 2x altatni. További okok voltak, hogy így megelőztük a tüzelő szukák utáni szökéseket is.

Mi nagyon aggódtunk, hogy az élénk, hiperaktív kutyánk majd túlságosan is lenyugszik, vagy nagyon megváltozik. Ezeket nem szerettük volna.

Viszont kérdezgettünk állatorvosokat, de még kutyakiképzőt is, hogy szerinte aggódjunk e emiatt. Megnyugtattak, hogy lehet picit nyugodni fog, de közel sem úgy ahogx mi gondoljuk, mivel a kutyánknak már van egy kialakult személyisége, ez nem fog megváltozni nagyon. Igazuk lett.

Most már 3 hónapja ivartalan, egyáltalán nem bántuk meg. Annyiban változott kicsit, hogy nem arcoskodik annyira más kutyáknak (kicsit még mindig, ez a személyiségéhez tartozik, de tudja hol a határ) , de lehet, hogy ebben a kutyasulinak is szerepe van.

Viszont tényleg nem szökik, nem érdeklik a tüzelő szukák, tiszta menő :D . A legjobb barátja szuka, de akkor is tud menni vele játszani, ha a szuka tüzel.

Maradt ugyanolyan pörgős, csak a dominanciából vett vissza kicsit, előnyére.

Szerintem jól döntöttünk, hogy ivartalanítást választottunk.

2018. máj. 10. 20:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen ivartalanították a kutyámat, mert álvemhes volt. Már a műtét után 2 órával talpon volt... Szóval az ég világon semmi sem változott, pont olyan energiabomba volt a műtét után mint előtte. Egy kicsit sem változott meg, még mindig játékos, stb. ^^
2018. máj. 10. 22:46
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Én soha nem ivartalanítanám a kutyámat az biztos és más állatomat sem!
2018. okt. 10. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!