Mi a véleményetek az ivartalanításról?
7 honapos volt, semmit nem valtozott es szuka. A felepules picit lassabb, mert ugye ez egy komplett hasfali mutet, de az 5-6 napon mar ereje teljeben volt.
A velemenyem pedig, hogy ma egy felelos allattarto ivartalanitja az a hobbi celra allatot, mert nagy felelotlensegre vall, ha nem.
Teljes mértékben támogatom!
Mikor utcáról befogadtuk a kutyámat (szuka), még nem volt divat, nem is hallottam róla, ezért 6 évesen lett ivartalaníttatva, de addig sem volt kölyke.
A macskám (nőstény) szintén utcáról van, befogadása után 2 héten belül már átesett a műtéten, akkor kb. 6-7 hónapos volt.
Az egyik nyulam (bak) örökbefogadott, ő már akkor ivartalan volt, a másik nyulam (nőstény) időpontja már megvolt, első évét akkorra már betöltötte volna, de sajnos hamarabb, 10 hónaposan álvemhes lett, ami miatt méhgyulladása lett, azonnal műteni kellett, de hamar felépült.
A kutyámon semmi változást nem vettem észre, a macskámat előtte nem ismertem eléggé, a bak nyuszim nagyon nyugodt, a nőstény is nyugodtabb lett, előtte kicsit agresszív volt.
Szuka kutyám van, 8 hónaposan ivartalaníttattuk, mert hobby állat, tenyésztéssel nem akartunk, és nem is tudtunk volna foglalkozni.
Mára 10 éves. Viselkedése igenis megváltozott, nem "kutyabarát", pedig kutyának kutya a barátja, ő elzárkózik a többi fajtársától, nem játszik velük, csak emberekkel akar barátkozni. Kb. 1 éve jelentkezett nála ún. véletlen vizeletvesztés, annyit jelent, hogy ő feküldt a lakásban és nem vette észre azt, hogy maga alá vizelt. Ekkor elvittem orvoshoz, azóta naponta gyógyszert kell szedjen erre a problémára. Az orvos szerint ivartalanított szuka kutyáknál ez idősebb korban jellemző probléma. Ettől függetlenül nem bántam meg az ivartalanítást, hiszen egy-egy párzási periódusban nem kell állandóan vigyáznom, figyelnem, hogy ne történjen semmi olyan, amit nem szeretnék, hogy bekövetkezzen.
Egy felelős döntés
6,5 éves volt a szuka kutyamon, amúgy is szerettem volna ivartalanittatni, de mivel más műtét miatt el kellett altatni, kapóra jött.
A viselkedésben változás: nyilván nem csak emiatt, de rengeteget változott pozitív irányba (mentett kutyus)
2évesen lett ivartalanítva.
Előtte rengeteget játszott,szaladgált. Azóta nem játszik. Napi 15-6órát fekszik,alszik.
Mi megbántuk.
Kan kutyámat 5 évesen ivartalanították. Ő sem szereti kimondottan a kutyakat de ez ivartalanítás előtt is így volt. Annyit változott, hogy nem nyalja fel a szukák pisijét az utcán. Minden más ugyan olyan maradt, ugyan olyan játékos most is. Szuka kutyámat pedig már ivartalanítva hoztuk ki a menhelyről.
Egyébként én szukáknál az első tüzelés előtti ivartalanítást pártolom. Kanoknál annyira nem sürgős, ha nincs a háznál ivaros szuka, nem szökik, nincs viselkedésbeli problémája és leszállt mindkét heréje. De az időskori ivarszervi betegségek miatt nekik is muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!