Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Feljelenthet ezért? Mit...

Feljelenthet ezért? Mit tehettem volna?

Figyelt kérdés

Szokásos délutáni sétán vagyok a kutyusommal mikor szembejön egy ember. Megáll mellettünk. -Jaj de édes, jaj de cuki.

-Köszönöm szépen.

- Meg lehet simogatni?

- Én engedném, de a kutyám nem fogja, ugyanis minden idegentől fél. Rossz sorsa volt kiskorában.

- Micsoda? Nem lehet megsimogatni sem?

- Uram, rossz sorsa volt, és fél.

Ekkor hirtelen mozdulattal a kutya feje felé nyúlt. Fentről akarta megsimogatni. Alapból nem fentről simogatunk idegen kutyát. Erre a kutyám vakkantott egyet. Jelezte, hogy nem szeretné azt a simit. Mire az ember megemelte a lábát, hogy belerúg, mert egyett rávakkantott. Én abban a másodpercben rántottam egyet a pórázon, hogy nehogy megrúgja..és iszonyat dühömbe ennyit mondtam: ha hozzáér a kutyámhoz eltöröm a kezét! Ő csak annyit mondott: fel fogom jelenteni fenyegetésért. Komolytalannak tűnt..

Feljelenthet?

Millió ember megértette miután megkérdezte, hogy megsimogathatja e, és elmondtam nekik, hogy a kutya nem fogja hagyni, mert fél. Ilyenkor az emberek megkérdezik, hogy menhelyi, vagy honnan van? És pár percet még beszélünk róla, aztán mosolyogva tovább állnak. Ez volt az első eset, hogy valaki csakazértis meg akarta simogatni. Még most is iszonyat dühös vagyok.

2018. máj. 7. 19:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Bemegy a rendőrségre, elmondja, hogy megfenyegetted az utcán, de nem történt semmi. Bizonyíték nincs, sérülés nem történt, na vajon mit fog mondani neki a rendőr? - Kiröhögi.
2018. máj. 7. 19:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy jelenthet. Hallotta talán bárki is? Másrészt, amikor felemelte a lábát, gyakorlatilag megtámadott téged (igen, tudom foteljogászkodás) szóval örüljön, hogy nem te jelented fel.
2018. máj. 7. 19:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jelent fel, csak köcsögösködött, mert beégett előtted. Utálom az ilyen ki ha én nem típusú idiótákat. Gondolta, majd ő megmutatja neked, hogy nem neki hagyni fogja magát a kutyád. Hát rá aszott.

Ha feljelentene, tanú úgysem volt, akkor te majd azt mondod, hogy ő ment oda, és rúgott először a kutyád felé. Tudod, minden éremnek két oldala van.

2018. máj. 7. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem jelenthet fel - nincs bizonyíték.

Nem sérült meg senki.

Ha akadt is szem- és/vagy fültanú, akkor abból tisztán le lehet szűrni, hogy ki volt a hibás. Nem te.

Menjen nyugodtan feljelenteni, legalább sétál egy jót, és feldobja a rendőrség napját egy ilyen bejelentéssel :D

A kutya pedig a tiéd, akkor is megkérheted az embereket hogy ne nyúljanak hozzá, ha az eb szuper bújós mindenkivel.

Milyen kutyu? :)

2018. máj. 7. 19:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, biztos megártott a meleg. :D Szóval javítanám, "gondolta, majd neki hagyni fogja magát a kutyád"
2018. máj. 7. 19:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként azt is jogtalanul teszi a fent említett dolgok mellett hogy mindenáron a kutyádhoz akar érni. A jog világában a kutya vagyontárgynak számít, ez olyan mintha odajönne hozzád hogy de szép az új okostelefonod, megfoghatom? Majd mikor azt mondod hogy nem érte nyúl hogy kivegye a kezedből vagy hozzáérjen. Így kicsit átláthatóbb a szitu. Az ilyen embereknek úgyis csak a szája nagy, arról nem is beszélve hogy felfordul a gyomrom tőle hogy még ő rúg a kutyámba amiért nem hagyja hogy megsimogassa, hát eszem megáll...elhiheted hogy még a kutya is érezte hogy ez egy rossz ember.

Amúgy vannak olyan hámok amiknek lehet egyéni címkét gyártatni az oldalára, én a helyedben biztos csináltatnék egyet hogy "Félős vagyok, kérlek ne érj hozzám" vagy hasonlót.

2018. máj. 7. 19:26
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Erdei kopó, és beagle keverék :)

2018. máj. 7. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

De aranyos lehet :)

Nem értem, miért nem köztudott dolog a kutyás etikett.

Ha engedélyt kaptál a gazditól, odamész a kutya elé, nyugodt, barátságos hangon megszólítod, esetleg leguggolsz, és kinyújtod a kezed, hogy megszagolja, és csak utána simogatod. Ha a szólítás után akármikor úgy dönt, hogy nem szeretne barátkozni, akkor hagyod.

Miért tudtam én ezt 4 évesen, és egy felnőtt ember nem? -.-

2018. máj. 7. 20:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan jelentsen. Nem lehetetlen feladvány, garázdaság, voltam emiatt bíróságon (egy címeres r0hadék büntetését toldottuk meg néhány hónappal), viszont a rendőrök és a bírók nagyon is a helyén kezelik az ilyeneket, pláne, hogy esetedben előbb piszkálni majd felrúgni akarta a kutyát. De őszintén, szerintem csak a szája járt.

Nekem is mentett kutyám van, neki a többi kutyával van baja: abszolút nem agresszív, csak nem akar velük megismerkedni. Nekem az a sablonszövegem, hogy "nem barátkozós" a kutyám, mindenki ossza be magának, hogy miért nem O:) Az emberek szeretik a rosszat feltételezni, úgyhogy ezzel nagyon szépen elejét lehet venni a további hisztinek :P

2018. máj. 7. 21:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked volt/van igazad, ne aggódj nyugodtan feljelenthet (úgysem fog, csak tipikus szájhős) , majd (mint előttem is írták) kiröhögik és elhajtják.

Amúgy átérzem a helyzeted, nekem idegenekkel bizalmatlan kutyám van (fajtájából adódóan) , nem agresszív,csak nem akar barátkozni, neki idő kell. És amikor rámerek szólni az emberekre, hogy lehetőleg ne szekálják már a kutyám, mert nem akar simit és harapni fog, még én vagyok a szar, a kutyám meg egy "neveletlen dög" .

Én is ajánlom neked a hámot, amire lehet feliratot rakni (Julius k9) , ha nyakőrvel sétáltatsz, akkor is rajta lehet, csak akkor nem arra csatolod a pórázt. Én valami rövid feliratot raknék rá, mondjuk:"Teret kérek!" "Ne simogass!" "Félős kutya" vagy valami ilyesmit.

2018. máj. 7. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!