Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartás vegánként?

Kutyatartás vegánként?

Figyelt kérdés

Vegánok, ti mit gondoltok a háziállat-tartásról, ivartalanításról, és esetleg a kutyák hússal / húsos táppal etetéséről?

Mentett, örökbefogadott kutyusom van. Sok fórumon olvastam arról, hogy a háziállat-tartás mennyire nem fér bele a vegán filozófiába (merthogy a saját kényünk/kedvünk szerint tartjuk őket, a saját szórakoztatásunkra). Egy mentett kutya esetében ezzel nem értek egyet (vásárolt kutyával már más a helyzet), de szerintem ez egy win-win szituáció a mi helyzetünkben. Mit gondoltok?

2018. máj. 7. 16:06
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mikor örökbe fogadtam, még nem voltam vegán. Azóta is húsos táppal etetem, én személy szerint elítélem egy ragadozó állat vegán etetését, csak kíváncsi voltam mások véleményére, főleg a "hobbiállat-tartással" kapcsolatban.

2018. máj. 8. 09:41
 12/13 anonim ***** válasza:
44%

Lehet vegán táppal etetni ragadozót is, ha a tápban benne vannak a húsban található tápanyagok, nyomelemek. Szerintem sokkal rosszabb gazdi az, aki a 300ft/kg-s tesco-s táppal eteti az állatait, mint az, aki sok pénzért, jó minőségű, minden tápanyagot tartalmazó tápot vesz... Ha egy kutya egészséges az orvos szerint, felőlem ehet bármit, de az olcsó szarok, amiket az állattartók 75%-a vesz, biztos nem az optimális táplálékforrások. Szóval ne csak a vegákat, vegánokat gyepálják már mindig, ez nem fair.

Vegán vagyok, de a kutyám Real Nature-t eszik, ami egy jó minőségű táp, nem vált ki allergiás reakciót a kutyámból, jelenleg ez a fontos nekem. Volt, hogy a csirkés, marhás tápok miatt 3 hónapos antibiotikum kúrákat kellett csinálnom vele. Most maradnék ennél a tápnál, mert ez is csúcskategóriás, 1500-1700ft/kg. Kipróbálnék vegán tápokat is ha lenne annyi plussz oénzem, de egy 30kg-s kutyát nem etetnék 2500ft/kg-s táppal, akkor sem, ha egészséges lenne úgy is.

2018. máj. 15. 21:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy a rossz táp azért rossz, mert 78-90%ban szénhidrátot, színezéket, hozzáadott tartósítókat és ízfokozókat tartalmaz. Ami hús van benne az is inkább csak állati melléktermék. A vegán tápban ezzel szemben még ez a kevés hús sincs benne. Sok szénhidrát viszont annál inkább, amitől csak hízik a kutya, és sokak szerint a rákos megbetegedéseket is elősegíti. Erősen feldolgozott, mesterségesen beleadagolt tápanyagok vannak benne. A vegán, növényi étrend is tartalmaz minden fontos anyagot, de egy ragadozó emésztőrendszere ezeket nem tudja feldolgozni. Ezért úgy kell módosítani-alakítani, előkészíteni, hogy hasznosulni tudjon. Elélnek rajta a kutyák, de nem a legoptimálisabb, és sajnos nagyon drága. Én emiatt nem vagyok kibékülve a vegán tápokkal.
2018. máj. 15. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!