HELP? Meddig fog ez tartani? Abba fogja hagyni, vagy ő egyszerűen ilyen?
Figyelt kérdés
Szóval pár napja írtam már ide, hogy a férjemmel egy cuki 3 hónapos kutyus gazdái lettünk. A gond az, hogy a kicsi eddig minden éjjel ugatott. De szinte egész éjjel. Nem volt szünet, folyamatosan nyomta. Első éjjel (inkább hajnalban) kimentünk hozzá, és addig símogatta férjem, amig el nem aludt. Második éjjel kb. ugyanez, csak akkor már kb. fél órára aludt vissza. Ha napközben kint vagyunk vele az udvaron, akkor semmi gond, de ha bemegyünk a házba, jön az ugatás. Az is a gond, hogy késő lett leválasztva, eddig az anyjával volt, és volt társasága. Most meg gondolom unatkozik. De éjjel nem lehetünk kint vele. Kezdek attól félni, hogy nem fogja abbahagyni, és akkor valahova el kell ajándékoznunk. Azt pedig nem szeretnénk. De félek, a szomszédok türelme is véges. Kérdés, elképzelhető, hogy nem fogja abbahagyni? Mármint, hogy ő ilyen ugatós marad? Napközben több órát alszik, de éjjel meg szinte semmit. Az egyik ismerős anno kevert egy kis sört a kiskutyája vizébe. Attól picit bebódult, és aludt. Utána állítólag már magától aludt. Nekem kicsit bizarrnak tűnik, de már ott tartok, hogy lehet, hogy kipróbálom!2010. jún. 14. 09:02
1/8 anonim 

válasza:

jaj, ne csinálj ilyet. Ha a kutya nap közben rendesen le van fárasztva (ez foglalkozást, fizikai és szellemimunkát jelent, játékot, feladatokat, tanítást) akkor szépen alszik éjjel. Nem elég az, hogy nappal"ott vagytok", a kutyával foglalkozni kell.
2/8 anonim 

válasza:

Nekünk egy 9 hetes kiskutyánk van.A legjobb módszer ,ha kifárasztod...ha napközbe aludni akar,noszogasd,hogy keljen fel,játsz vele,dobd el neki a labdát botot stb...
3/8 A kérdező kommentje:
Hát ok, de napközben két óránnál tovább nem nagyon tudok vele játszani, mert dolgozom. Tehát nem tudok vele egésznap otthon lenni. Két óra alatt meg nem tudom mennyire fárad ki. Meg ebben a nagy melegben nem is akartam szegénykémet túráztatni.
2010. jún. 14. 09:16
4/8 anonim 

válasza:

Az előzőnek igaza van, este jól merítsétek ki, nagy séte, sok játék, labdázás, tanítás, utána vacsora, és tele pocakkal el alszik legalább hajnalig. A másik pedig, hogy semmi esetre se menjetek ki simogatni ha ugat! Ezzel azt kommunikáljátok felé, hogy szereti a gazdi, ha ugatsz, és simogatást kap érte. Ezért kezdett rá másodszor gyorsabban. Újabb simire vágyott. Láttam az előző kérdésnél, hogy nem akarjátok beengedni, de nincs egy előszoba, ami határ lehetne? Oda bemehet éjszakára, és így a szomszédok nem fognak kiborulni, csak nektek lesz még pár álmatlan éjszakátok. Ha észreveszi, hogy semmiféle reakció nem érkezik az ugatására, akkor fel fogja adni. Emlékszem én az elején ébren, de pisszenés nélkül feküdtem az ágyban amikor akciócott (nálunk a sírás volt a menü) és ügyeltem rá, hogy mikor rákezd, véletlenül se rezzenjek, hogy azt érezze, hogy ez itt alszik, és nem érdekli mit csinálok, sőt fel se tudom kelteni. Volt arcomba mászás, meg mindenféle, de én kitartóan színleletem az alvást, ha feljött az ágyra, letettem és "aludtam tovább" talán egy nehezebb, meg egy könnyebb hetem volt mire elmúlt. A lényeg, hogy ilyenkor fel akarja hívni magára a figyelmeteket, és ha ez sikerül, azzal minden alkalommal pozitív megerősítést kap.
5/8 A kérdező kommentje:
Jó, akkor ma, ha hazamegyek fárasztom kicsit. Nincs előszoba, ahova be tudnám engedni. A garázsba max. de oda meg azért nem szeretném, mert akkor azt szokja meg, és őt elvileg házörzőnek vettük, tehát kint kellene lenni az udvaron. Meg szerintem neki tök mindegy, hogy hova teszem, azért ugat,mert egyedül van. A garázsban is egyedül lenne.
2010. jún. 14. 09:34
7/8 Akiteki 

válasza:

A lehető legrosszabb, amit tettetek vele, hogy kiment a férjed és simogatta.
Most már folyton addig fog ugatni, amíg valaki nem foglalkozik vele.
Nem kéne alkoholistát csinálni belőle, elég hogy 2-3 napig tűritek az ugatást, aztán rá fog jönni, hogy nem ér el semmit vele.
8/8 A kérdező kommentje:
A férjem csak azért ment ki, hogy megnyugtassa nincs egyedül, itt vagyunk. Keverék kutyus, de nagyon szép, úgy néz ki, mint egy labrador kölyök.
Ma délután már jobban volt, aludt, aztán meg elvolt egyedül. De kimentem hozzá játszani, és nem nagyon akart. Kicsit bágyadtnak tűnik. Egyedül eljátszik, de velem nem annyira akart. Most ráhagytam, később sétálunk egy nagyot.
2010. jún. 14. 17:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!