Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől sántíthat? 1éves kuvasz,...

Mitől sántíthat? 1éves kuvasz,2napja szaladt és egyszer elkezdett vonyítani, leült a jobb hátsólábához kapkodott és felhúzta úgy tudott menni 3lábon.1idő után ment rendesen, de azóta ismétlődik. Meghúzódhatott neki, vagy a görcs húzza?

Figyelt kérdés
Nem engedi megnézni mert ha mozgatni akarom a lábát vonyít és elszalad.Az orvos sem tud mitmondani.
2010. jún. 14. 06:11
 1/9 anonim válasza:
kibicsaklódot vagy eltört vagy csak kifáradt(a kutyád):)
2010. jún. 14. 08:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Az orvos miért nem tud mit mondani? Megröntgenezte, de nem volt semmi baj? Akkor megvizsgálta a mozgását, meg a szalagjait és az is rendben volt? Vagy mi az, hogy nem tud mit mondani? Azért mert nem is látta?
2010. jún. 14. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha az állatorvos megnézete és nem tudta megmondani, akkor mi honnan tudnánk, ha állatovosok sem vagyunk és nem is látjuk a kutyát? Szerintem vidd el egy másik állatorvoshoz!

Amúgy ilyenkor az a teendő, hogy megfogjátok a kutyát és átvizsgáljátok a lábát. Olyan nincs, hogy elszalad. Két ember kell hozzá. Az egyik tartja és símogatja, a másik vizsgálja. Keress rajta külsérelmi nyomokat (vágás, szúrás). Nézzd meg, hogy nincs-e bedagadva valahol, tapintásra melegebb-e mint más területeken. Mozgasd meg az összes izületét egyenként, ha valamelyik fáj, akkor jelezni fog. A csípőjét nyújtsd ki hátra, utána feszítsd oldalra. Közben figyeld, hogy nem ropog, könnyen mozog... Ha centiről centire átvizsgálod, ki kell derüljön, hogy hol fáj neki, de a vége úgyis az, hogy a kezelés miatt állatorvoshoz kell vinni. Keress olyan állatorvost, aki szükség esetén meg tudja röntgenezni! Nekem ez így látatlanba DP gyanús, akkor meg úgyis kell a röntgen.

2010. jún. 14. 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg toklász nem szúródott be az ujjai közé? Azt néha elég nehéz észrevenni, mert egyre beljebb fúródik, de nálunk toklásztól volt már ilyen, hogy felsírt s sántított. Orvos is nehezen vette már észre, hogy az ment fel neki a lábujjainál, de sikerült kiszedni.
2010. jún. 14. 09:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Menj másik állatorvoshoz!!
2010. jún. 14. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem is vidd másik állatorvoshoz. Én biztos addig próbálkoznék, amíg nem látnám, hogy hol fáj neki, mi baja van, semmiképp nem engedném, hogy elszaladjon. Amúgy az én kutyám 2 hete sántult le, minden előzmény nélkül...rohanás az állatorvoshoz, nézte a lábát, semmit nem talált, csak kapott egy fájdalomcsillapítót...Pár nap múlva ugyanezt játszottuk végig. Aztán kiderült, hogy az egészet egy toklász okozta, ami belefúródott a hónaaljába.
2010. jún. 14. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Másik orvos, röntgen. Tapogatás semmit nem ér.
2010. jún. 14. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Az enyémnek is volt ilyen tünete és neki hátsó inszallag szakadása volt, műteni kellett.

Vidd normális orvoshoz, minnél előbb különben akár örökre sánta maradhat ha nem veszik észre időben.

2010. jún. 14. 12:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát.Azt mondta az orvos hogy meg húzódott,és ha 3-4nap múlva nem múlik akkor ad neki injekciót.Hát itt falun nincs röntgen,.Mikor nézte akkor simán szaladt,pár méter után megint 3lábazott.Szerinte egy sima rándulás.Hát nem tudom szombaton történt,láttam is szaladt és egyszer elkezdett vonyítani és azóta csinálja.Csütörtökön jön és beoltja.Azóta tapogattam neki,de úgy forgatni nem lehet mert megharapna.
2010. jún. 15. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!