2 napja hogy szedem össze a kutyám ürülékét a kertben vettem észre, hogy tele van apró, kb.2 mm hosszú fekete gyorsan nyüzsgő bogarakkal, van itt valaki akinek ismerős a helyzet?
Nem tudom eldönteni hogy eleve benne van a székletében vagy utána lepik el, sajnos még nem kaptam rajta ürítésen, hogy megfigyelhessem.
De ezek az undorító bogarak még járatokat us vájnak bele...
A kutyámon semmi változást nem észleltem sem külsőleg, sem viselkedésben. Nem is alja tápot eszik.
Valószínűleg utána másznak bele? A féreg nem ilyen...
Nézzétek, ilyesmik!
Veszek majd Insecticidet és alaposan átfújom a helyeket ahol gyakran megfordul üríteni. Eddig is használtuk a nagy melegben bolhásodásmegelőzésképp csak most elfogyott, lehet ezért tűntek most fel?
Kizártnak tartom hogy ezek belőle jöjjenek ki, de azért továbbra is igyekszem figyelni (2., köszi a tippet, de séta közben sosem kakil, csak itthon a kertben :); féreghajtót állatorvoson kívül lehet külön kapni, pl. fressnapf, vagy csak nála?)
A kutyában féreg van, ha van és nem bogár.:)
Ettől még a rendszeres, 3-4 havi féreghajtás nem árt.
Köszönöm a válaszaitokat!
Tegnap már nem volt ellepve ilyenekkel, csak amikor először hemzsegtek benne nagyon megijedtem. És igen, valószínűleg utána másznak rá, sehol nem olvastam ilyesféle fertőzésről, durva is lenne. Persze azért továbbra is szemmel tartom és intézkedek ha valami van. :)
Talajlakó bogarak, akik segítenek neked abban, hogy a kutyaszr eltűnjön a kertedből :)
A féreghajtás ettől független, ám valóban fontos művelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!