Melyik fajtát válasszam?
shiba inut vagy törpe uszkárt
shiba inu: [link]
uszkár : [link]
tisztába vagyok a fajta igényeivel,de szreintetek melyik illene jobban hozzám?
-lakásba lenne tartva
-nem muszáj, hogy minden szavamat lesse, de intelligens legyen
- jól kijöjjön más kutyákkal , állatokkal , emberekkel
-a legfontosabb :nagyon-nagyon-nagyon-nagyon HŰSÉGES legyen
tisztába vagyok azzal, hogy a shiba inu makacs vagy hogy az uszkárt nyíratni kell ,de ez a kettő fajta nagyon tetszik egyszerűen nem tudok dönteni pedig muszáj lesz mert csak egy lehet.
14/L

Szerintem a törpe uszkárt válaszd. Ez az egyik legintelligensebb fajta (cirkuszi kutyák pl.), tehát nagyon könnyen taníthatóak (első kutyának tökéletes). Az uszkárok általában hosszúéletűek, de főleg a kicsik (törpe, toy -egyik ismerősöm középuszija 18 évesen halt meg). Viszont a szőrére tényleg oda kell figyelni, nyíratni kell mindig (és fésülni naponta vagy legalábbis kétnaponta), vagy ha nem akarod akkor zsinóros szőrű lesz belőle, olyan, mint a puli.
Nekem is van egy törpeuszim, ő már 10 éves és egészségileg a toppon van abszolút. Ezeknél a pici kutyusoknál inkább gyomorbántalmak szoktak előfordulni, de azt kis legeléssel gyorsan kiheveri. (gyomorrontás, habzsolás)
A másik fajtát nem ismerem. :)
Jó kutyázást!

Shiba tapasztalt kutyás kezébe való.
Nagyon önálló, sokszor makacs fajta. Más kutyákat nem szeret maga körül, pórázról elengedni pedig szinte lehetetlen.
Inkább az uszkárt.

én mindenképpen az uszkárt javaslom. most nem a tekintetét kell nézni egy kutyának, de nekem élő példám hogy a kutyusom kicsit bandzsi, rendesen nem is tud a szemembe nézni, de nagyon értelmes, okos,és mindig szót fogad, hiába néz bambán, az csak álca mert nagyon okos. na de unokatesómnak uszkárja van, lassan 12 éves, és ő is ugyanúgy
-lakásba van
-okos, bármire meglehet tanítani
-ha idegen megy hozzájuk meg én is mikor elvittem a kutyusomat barátságosan fogadja
-és őt nem is viszik sétálni, de nagyon happy kutya.
ja és ha lenyíratod akkor hosszú idő mire megnő a szőre, szóval ez nem olyan nagy dolog. én uszkárt ajánlok, de végülis te döntöd el :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!