Illatos útról örökbefogadott kutyát vitt már vissza valaki, esetleg menhelyet/másik gazdát keresett neki?
Szerintem adj neki még egy esélyt és inkább vidd el egy kutyasuliba.
Az állatok általában a stressztől, idegi alapon szoktak ide-oda piszkítani.
Rengeteg nehézségen mehetett át szegényke, és ezt bizony nem fogja orvosolni egy kertes ház, mert a probléma ott is megmarad. Nyilván fél, hogy ismét egyedül van. Talán a menhelyen mindig volt ott valaki a környéken, nem szokta meg az egyedül létet, talán a szocializációjával van baj.
Szerintem egy iskola, vagy egy jobb állatdoki tudna valami használható tanácsot adni, amivel le lehetne nyugtatni.
Azért igazán rendes tőled, hogy menhelyről fogadtál az otthonodba egy ilyen kis árvát:)
Egy 9 hónapos kutyát ne hasonlítsunk össze egy 10 évessel!
Kérdező, egyébként én is tennék vele még egy próbát. Keress neten kutyatrénert, aki házhoz megy és csak veletek oldja meg a célzott problémát.
Mi is ezzel a megoldással próbálkoztunk annó, de a 10 éves menhelykutya-akit más jellemzéssel adtak ki-kiderült rettenetesen agresszív és veszélyes a családunkra (gyerek, másik kutya), így fájó szívvel visszavittük az Illatosra. Azóta egyébként a Vigyél haza alapítvány rehabilitálta és gazdára lelt, mint egyedüli kutya egy hatalmas tanyán.
Esetleg ha kiírnád egy konkrét kérdésben, hogy ilyen személyt keresel, az segíthet. Akár itt, akár már kutyás fórumon, facebookon kutyás csoportban. Aki ilyet ismer, nem feltétlenül fog felfigyelni erre a kérdésedre, ha konkrétan kérdezed, hogy ilyen szakembert keresel, több az esélye.
Én is csak hallomásból ismerek ilyet, de úgy meg nem merek ajánlani.
5-ös vagyok. Tényleg azért lettem lepontozva amiért egy családomra agresszív kutyát több próbálkozás után visszavittem a menhelyre? Miért is?
Szidjátok az Illatost, amiért nem adtam teljes körű tájékoztatást a kutyáról! Rettenetesen felelőtlenek voltak, hogy csak úgy kiadták. Jobb helyeken a leendő gazdiknak hetekig/hónapokig kell látogatnia a felnőtt a kutyát, hogy kialakuljon köztük valami és ne süljön el balul a történet! Nem értem miért engem állítotok is be hibásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!